Constanţa: Bărbatul confirmat cu coronavirus a mers în judeţul Neamţ împreună cu fiica sa din Ilfov. El nu ştie de unde a contactat COVID-19

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a declarat că bărbatul de 52 de ani, diagnosticat miercuri cu coronavirus a fost plecat în Piatra Neamţ la începutul lunii martie, fiind însoţit de fiica sa, care locuieşte în judeţul Ilfov. El este asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa şi a spus că nu ştie de unde ar fi putut contacta coronavirusul pentru că nu a fost plecat din ţară şi nu ar fi intrat în contact cu persoane care să provină din zonele de carantină.

George Niculescu a declarat că, după confirmarea primului caz de coronavirus în judeţul Constanţa, autorităţile au încercat să stabilească traseul acestuia în ultimele zile. “Am aflat că pe 29 februarie şi pe 1 martie a fost plecat din judeţ în municipiul Piatra Neamţ. În sensul acesta am luat legătura cu prefectul judeţului Neamţ şi l-am informat cu posibilul contact cu persoane din judeţul Neamţ. A fost însoţit de către fata pacientului, care locuieşte în Ilfov. În acest sens am luat legătura cu prefectul judeţului Ilfov pentru a se informa despre această situaţie. În data de 2 martie pacientul de 52 de ani a fost în concediu de odihnă, pe data de 3 şi pe data de 4 martie a fost la locul de muncă, pe data de 5 martie a plecat de la locul de muncă în cursul dimineţii, în zilele de 6, 7 şi 8 martie a stat acasă”, a declarat prefectul judeţului Constanţa. El a mai spus că pe data de 9 martie, bărbatul a mers la Spitalul de Boli Infecţioase, unde i s-a recomandat să facă o radiografie, iar pe data de 10 martie s-a dus să facă radiografia pulmonară la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa. “Pe data de 11 martie s-a prezentat din nou la Spitalul de Boli Infecţioase unde i s-a recomandat să facă un CT şi în acelaşi timp i-a fost recoltată şi proba pentru COVID-19. Din acel moment s-a deplasat din nou la UPU pentru a realiza CT-ul care i-a fost recomandat, s-a întors la Spitalul de Boli Infecţioase şi a fost internat din acel moment. Astăzi a venit rezultatul testului şi este pozitiv. DSP face ancheta epidemiologică, iar conducerea Spitalului Judeţean Constanţa ia toate măsurile necesare pentru a combate şi pentru a stăpâni răspândirea acestui virus”, a declarat prefectul judeţului Constanţa. El a precizat că deocamdată nu s-a stabilit de unde ar fi putut fi contactat acest bărbat coronavirusul, el nefiind plecat din ţară şi neavând contact cu persoane care să provină din zonele de carantină. Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa, a spus că a început dezinsecţia în Unitatea de Primire Urgenţe şi aceasta va continua şi pe alte secţii. De asemenea, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a început ancheta epidemiologică pentru a încerca identificarea tuturor persoanelor cu care bărbatul a intrat în contact. Primul caz de coronavirus în judeţul Constanţa a fost confirmat miercuri seara, la un bărbat de 52 de ani, care este asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean.

Sursa : news.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri