Antena Căutare

Consumul de alcool ar putea fi permis la volan! Ponta: "Am aplicat regulile europene"

Premiera in Romania! Soferii au voie sa bea un pahar de vin sau o bere. Premierul Victor Ponta a dat dezlegare la alcool, in limita a 0,2 miligrame. In acest caz, nu exista sanctiuni. In schimb, la peste 0.5 miligrame se lasa cu dosar penal. Specialistii spun ca o bere poate avea efecte diferite de la om la om. O alta modificare prevede ca aceia care provoaca accidente mortale sa nu mai conduca niciodata.

In curand, berea, ar putea sta in suportul de pahare al oricarei masini, in dreptul soferului.

"Am aplicat regulile europene referitoare la consumul de alcool. Pana la 0,2 nu este nici macar contraventie. 0,2 inseamna, nu stiu, un pahar de bere", a declarat Victor Ponta.

In acelasi timp, se va reduce limita la care te alegi cu dosar penal: 0,5 grame la mie.

"La aceeasi cantitate de alcool, evident la cel slab se atinge o concentratie mai mare. Reactivitatea tine de multe lucruri. De sistemul nervos, in primul rand, de metabolismul hepatic, de starea ficatului. Omul care a consumat alcool apreciaza gresit distante, are o reactivitate scazuta, apreciaza gresit pericolul. Eu as recomanda sa nu se consume deloc", a declarat academicianul Victor Voicu.

Nici macar soferii nu sunt de acord cu o astfel de dezlegare.

Nu este singura schimbare propusa azi de premier. Uciderea din culpa ar putea anula pentru totdeauna permisul de conducere.

Daca modificarile ar fi fost facute mai demult, Serban Huidu, Adrian Cucoana sau soferul cu Ferrari din Timisoara, care a ucis un tanar pe trotuar, nu ar mai avea dreptul sa mai conduca vreodata.

Modificarile ar putea intra in vigoare chiar saptamana asta, daca se vor aproba intr-o forma finala in sedinta de Guvern.

Noul COD RUTIER: Soferii care produc accidente nu vor mai putea conduce pana la solutionarea procesului... Specialistii avertizeaza: "Un mare cutremur va zgudui Romania!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x