Antena Căutare

Noul COD RUTIER: Soferii care produc accidente nu vor mai putea conduce pana la solutionarea procesului

Proiectul codului rutier se schimba de la o zi la alta. Potrivit celor mai recente modificari, cei care beau un pahar de vin sau de bere pot conduce linistiti. A aparut un prag de alcoolemie de 0,2 la mie. In schimb, vestile proaste vin pentru cei care comit accidente mortale. Ar putea sa nu mai beneficieze de dovada ce permite sofatul timp de 15 zile si chiar sa nu mai aiba voie sa conduca vreodata

De departe, o noutate este aceea ca cei care comit infractiuni la volan risca sa nu mai poata conduce pe baza unei dovezi pana la finalul procesului. Iar cei care provoaca un accident soldat cu moartea victimei, dupa o decizie defintiva din partea unei instante, conform noilor prevederi nu ar mai trebui sa primeasca niciodata permis de conducere.

Una dintre marile schimbari este aparitia pragului de alcoolemie. Astfel cei care beau un pahar de bere la o petrecere, pot conduce linistiti fara sa fie sanctionati. In schimb, cei care se incadreaza intre limitele 0,2-0,5 miligrame alcool pur in aerul expirat risca suspendarea permisului. De la 0,5 in sus vorbim deja de infractiune.

In plus, codasii in privinta platilor amenzilor trebuie sa stie ca in cazul amenzilor neplatite in termen de 30 de zile li se va suspenda permisul pana la achitarea acestora.

Vezi editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.

Australia, taramul traiului decent. Vezi AICI cat este salariul mediu pe economie... Consumul de alcool ar putea fi permis la volan! Ponta: "Am aplicat regulile europene"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x