Antena Căutare

Contestații BAC 2019: Cum se depune contestație și cum se modifică nota

După publicarea primelor rezultate la BAC 2019 urmează perioada contestațiilor, în intervalul 12:00- 16:00. Află cum poți depune contestație la BAC 2019 și cum se modifică nota!

Contestații BAC 2019: Cum se depune contestație și cum se modifică nota Galerie
| contestatii bac 2019

După publicarea primelor rezultate la BAC 2019 urmează perioada contestațiilor, în intervalul 12:00- 16:00. Află cum poți depune contestație la BAC 2019 și cum se modifică nota!

Primele note, înainte de contestații au fost afișate de Ministerul Educației. Vezi aici primele rezultate la BAC 2019.

Primele rezultate la Bacalauret 2019 arată că rata de promovare de la Bacalaureat este cea mai mică din ultimii 5 ani.

Doar 86.794 de elevi au reușit să promoveze Bacalaureatul 2019, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Educației. Calculat la numărul celor înscriși la examen, procentul celor promovați a fost de 63,78. Este cel mai slab procent din ultimii 5 ani. Ministerul calculează rata de promovare prin raportare la numărul celor prezenți, așa că este posibil ca cifra oficială să difere față de acest procent.

Contestații BAC 2019: Cum se depune contestație și cum se modifică nota

Bacalaureat 2019 - Cum depui contestație la BAC

Absolvenții de liceu nemulțumiți de rezultatele la Bacalaureat 2019 pot depune contestații în aceeași zi în care se afișează rezultatele. Ca și la Evalaurea Națională, elevii trebuie să depună o cerere între orele 12.00 – 16.00, care se va înregistra la centrul de examen de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen.

După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Ulterior, sunt corectate din nou. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii. Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Nota finală, după contestații, este definitivă. În urma reevalării lucrărilor de la BAC, notele pot să crească sau pot sa mai scadă. Rezultatele finale se vor afișa sâmbătă, 13 iulie 2019.

Citește și:

Rezultate BAC 2019: Topul județelor cu cea mai mare promovabilitate la BAC​

Bacalaureat 2019: proba la alegerea profilului

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Istorie și Matematică

Edu.ro Bac 2019 Limba Română

Bacalaureat 2019 Limba Maternă

Rezultate BAC 2019: Topul județelor cu cea mai mare promovabilitate la BAC... Brăila: Un muncitor a murit pe şantierul podului suspendat peste Dunăre, fiind strivit de câteva ţevi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x