Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Istorie și Matematică începe azi! Subiecte și ce trebuie să știi

Află pe a1.ro ce subiecte pica azi la Istorie si Matematica, proba obligatorie a profilului

Bacalaureat 2019

Edu.ro Bacalaureat 2019 - miercuri, 3 iulie 2019, are loc proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de BAC. Absolvenții clasei a XII-a de la profil Umanist dau proba scrisă la Istorie, în timp ce elevii de la profil Real susțin examen la Matematică - specializările mate-info, științe ale naturii, profilul pedagogic și filiera tehnologică. Află pe a1.ro ce subiecte pica azi!

Update, ora 15:00 - au apărut subiectele și baremele de corectare la Istorie și Matematică! Le găsești AICI și AICI!

Update: ora 13:18 - Au apărut primele subiecte la matematică. Le afli AICI!

Update, ora 13:00 - Avem FOTO cu subiectele la Istorie! Le vezi AICI, împreună cu cerințele detaliate!

Update ora 12:00 - elevii au părăsit sala de examen. Vezi în articolele de mai jos subiecte și ce trebuie să știi!

Update, ora 11:00 - au apărut primele subiecte la Istorie. Le găsești AICI!

Update, ora 9:00 - elevii au primit subiectele la Matematica și Istorie. Examenul scris la proba obligatorie a profilului a început! Mult succes!

La Bacalaureat 2019, un număr de 136.087 de candidaţi - 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare - s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului de BAC. Reamintim că doi elevi din București au fost eliminați la proba scrisă de la Limba și Literatura Română, pentru tentativă de fraudă. În județul Alba, patru elevi de la trei licee din oraşele Câmpeni, Abrud şi Baia de Arieş, au fost eliminaţi de la examenul la limba română, din același motiv.

Potrivi metodologiei, candidații eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Elevii în cauză pot relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea din timpul căreia au fost eliminați. Asta ar înseamă că ei vor putea susține examenul, cel mai devreme în toamna anului 2020.

Edu.ro Bacalaureat 2019 - proba obligatorie a profilului pentru elevii de la Uman

Elevii care au studiat la clase de profil Umanist dau proba scrisă la Istorie. Subiectele de la Istorie, Bacalaureat 2019 sunt concepute de CNEE (Centrul Național de Evaluare și Examinare), instiuție aflată în subordinea Ministerului Educației. Subiectele la Istorie vor avea un grad mediu de dificultate și sunt concepute pe trei mari cerințe. Subiectele pe care le vor primi elevii proboa obligatorie a profilului vor fi afișate și pe subiecte.edu.ro, miercuri, la ora 15:00, dar și pe a1.ro, alături de baremele de corectare.

Modele de subiecte la Istorie, Bac 2019 puteți găsi AICI!

Ce a picat anul trecut la proba de Istorie

Candidații care au susținut anul trecut proba de Istorie la BAC au avut de rezolvat trei subiecte mari. La subiectul întâi un text despre constituirea României Mari în baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerinţe.

La subiectul al doilea, absolvenții de liceu la profilul de filologie au avut de rezolvat mai multe cerinţe referitoare la domnia lui Ștefan cel Mare.

La Subiectul al treilea, candidaţii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postebelică. De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris. Subiectele de la Istorie de anul trecut, dar și baremele de corectare, le găsești, în detaliu, AICI.

Edu.ro Bacalaureat 2019 - proba obligatorie a profilului pentru elevii de la Real

Elevii de la Real dau proba (Ec), proba obligatorie a profilului, la Matematică ( specializările mate-info și științe ale naturii, profilul pedagogic și filiera tehnologică).

Regulile la examenul de Bacașaureat, atât pentru proba scrisa la marematică, cât și pentru celelalte probe scrise, care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Dacă unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest fapt este consemnat de către asistenţii supraveghetori în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele „Anulat".

De asemenea, candidații trebuie să își numerotează foile cu cifre arabe, în partea de jos a paginii și în colțul din dreapta, indicând pagina curentă și numărul total de pagini, sub forma 2/5, pentru a doua pagină din totalul de cinci. Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.La expirarea celor trei ore acordate, candidaţii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit.

Ce subiecte au picat anul trecut la Matematică

Subiectele de BAC la Matematică anul trecut au fost diferențiate în funcție de profil, astfel că au fost patru tipuri de cerințe: un tip de subiecte pentru absolvenții de la Matematică-informatică, altele pentru cei de la Științele naturii, Pedagogic învățători-educatoare sau de la liceele tehnologice. Subiectele care au picat anul trecut la BAC - AICI!

Modele de subiecte BAC Matematică 2019 și bareme de corecatre, pentru fiecare specializare și filiere - AICI.

Conform calendarului de Bacalaureat 2019, joi, 4 iulie 2019, urmează ultima probă din cadul Examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării.

Primele rezultate se afișează luni, 8 iulie 2019, iar rezultatele finale, după contestații, se afișează pe 13 iulie 2019.

Citește și:

Edu.ro Bac 2019 Limba Română: Bacovia sau Blaga/Real și Arghezi sau Barbu/Uman​

Bacalaureat 2019 Limba Maternă 2019! Subiecte și bareme BAC 2019

Bacalaureat 2019. Modele subiecte Matematică: mate-info, tehnologic, pedagogic, științe​

Subiecte BAC 2019 Limba Română: Modele subiecte și programă Bac, Uman și Real​

Bacalaureat 2019. Tot ce trebuie să știi despre examen Bac 2019

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Limba Maternă​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Geografie​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Socio-umane

Recomandari