Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Încă un focar de coronavirus?! Copiii cu rujeolă, depistați pozitiv pentru coronavirus. Aproape 100 de persoane au fost plasate în izolare la domiciliu

Situație dramatică în comuna Viișoara, județul Cluj, unde patru copii, bolnavi de rujeolă, au fost depistați pozitiv pentru coronavirus. Alți aproape 100 de oameni au fost izolați la domiciliu. 

Încă un focar de coronavirus?! Copiii cu rujeolă, depistați pozitiv pentru coronavirus. Aproape 100 de persoane au fost plasate în izolare la domiciliu

Copiii infectați cu COVID-19 și rujeolă au vârste cuprinse între 3 și 11 ani, iar imediat după confirmarea cazurilor, autoritățile au început o anchetă epidemiologică în localitate. De asemenea, contacții direcți ai copiilor au fost testați și sunt negativi.

Bacalaureat și Evaluare Națională 2020. Ce se va întâmpla cu elevii cu temperatură de peste 37,3, în ziua examenului

”Am fost la Viișoara împreună cu inspectorul-șef al IPJ și cu primarul, am avut o discuție privind măsurile pe care le-am luat pe izolare la domiciliu a comunității din care fac parte cei patru copii depistați pozitiv cu rujeolă și COVID. Am impus acolo măsura monitorizării cu strictețe a izolării la domiciliu prin filtre amplasate la intrarea în comunitatea respectivă. În măsura în care va fi nevoie, vor fi sprijiniți cu cele necesare traiului de către primarul comunei Viișoara și de către oameni de bine. Cei patru copii sunt în prezent internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Semnal de alarmă, de la cercetători! Una dintre principalele măsuri pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, ineficientă! „OMS greșește!”

Câți români au fost infectați cu noul coronavirus în România

În România au fost confirmate, până acum, 18.594 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.227 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Recomandari