Căutare Live

Monica Anisie: Elevii vor avea ore mai puține la școală! Anul școlar 2020-2021 este supus unor schimbări majore

Impact major în înățământ! Elevii de la clasele pregătitoare vor avea ore mai puține în anul școlar 2020-2021. Mai mult, pentru elevii de gimnaziu și de liceu, se va merge la școală pe "două culori": verde și galben, ceea ce înseamnă prezență de 100% și prezentă de 50% (prin rotație de 1-2 săptămâni) exceptând clasele a VIII-a și a XII-a, care vor fi prezenți 100%.

Monica Anisie: Elevii vor avea ore mai puține la școală! Anul școlar 2020-2021 este supus unor schimbări majore

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, joi, la Parlament, că numărul de ore la clasa pregătitoare se va reduce din anul şcolar 2020-2021.


"Aseară a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de urgenţă prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele şi vom începe anul acesta şcolar cu clasa pregătitoare.

Deci, începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă şi vom prezenta noile planuri-cadru pentru învăţământul primar. În curând, specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru, le vom pune în dezbatere publică", a afirmat Anisie, la Parlament.

O nouă schimbare pentru elevi. Programul ”cornul și laptele” ar putea fi desființat de la 15 septembrie. Medicii, semnal de alarmă: ”Trebuie să luăm măsuri drastice!”

Regulile pentru scenariul verde la gimnaziu și liceu:

  • Numărul de copii care merg la școala în același timp – 100%
  • Număr de zile la scoală / săptămână – 5
  • Ore online ca alternativă la învățământul față în față – 0
  • Intrarea și ieșirea în spațiul școlar – Intrarea prin mai multe uși de acces. Trasee prestabilite de intrare, deplasare în interiorul scolii și de părăsire a școlii. Păstrarea distanței de 1 m între elevi.

Continuarea ------> A I C I

Cum va începe noul an universitar în România. Scenariile luate în calcul de autorități

Reguli noi! Studenții și elevii ar putea avea camere individuale în camine, iar la cantină vor putea sta fără mască. Care sunt obligațiile din cămine, cantine și mijloacele de transport

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Germania impune restricții noi românilor, la intrarea în țară. Cine poate scăpa de cele 14 zile de carantină: „Există do...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri