Antena Căutare

Elevii din Estonia vor invata programare si design web din clasa I

In Estonia se va lansa un program educational in cadrul caruia elevii din clasele I-XII vor fi familiarizati programarea pe calculator si dezvoltarea de aplicatii web si pentru mobil. Initiatorii proiectului sunt membrii unei fundatii din Estonia.

"Interesul elevilor de a folosi tehnologiile moderne a crescut in fiecare an. Programul pe care l-am pus la punct are ca scop transformarea elevilor din simpli consumatori de software in creatori de tehnologie de ultima ora", a spus un reprezentant al fundatiei.

La inceput, proiectul va fi implementat in cateva scoli pilot, iar in anii urmatori se vor putea inscrie in program si restul scolilor publice, informeaza ubuntulife.net.

Fundatia Tiger Leap a creat acest program dupa ce au observat ca multe companii inpamina dificultati atunci cand vor sa gaseasca un programator bine pregatit. Initiativa are ca scop plasarea Estoniei in fata celorlate tari din Europa de Est in domeniul dezolvarii IT.

Estonia este cunoscuta in inductria tehnologica datorita produsului Skype, creat de programatori estoni. Acestia au si condus firma pana de curand, cand a fost cumparata de Microsoft, pentru o suma impresionanta de 8,5 miliarde de dolari.

sursa foto: hepta.ro

Craiova: Capace de canal din plastic in locul celor din fonta pentru a stopa furturile... Doua icoane vechi din argint au fost furate dintr-o biserica din Neamt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x