Antena Căutare

Doua icoane vechi din argint au fost furate dintr-o biserica din Neamt

Sa nu furi: e una dintre poruncile pe care oamenii ar trebui sa le respecte cu sfintenie! Evident, nu este respectata ba chiar, uneori, este de-a dreptul sfidata. S-a intamplat la Neamt, unde unul sau mai multi indivizi s-au distrat furand chiar din Casa Domnului. Preotii s-au trezit miezul zilei fara doua icoane din argint extrem de vechi si valoroase.

Biserica era deschisa vineri dimineata. O dimineata obisnuita in care enoriasii venisera sa se roage si sa se inchine la icoane. Printre credinciosi insa s-au strecurat si indivizi mai putin evlaviosi.

Indivizii au luat cu ei doua icoane pictate pe lemn si imbracate in argint, vechi din 1852. Una dintre ele reprezenta Invierea Domnului, iar cealalta, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

Enoriasii si-au facut cruce. Si nu in sensul bisericesc.

Nu e insa pentru prima data cand hotii dau iama in lacasul de cult Sfintul Ioan Domnesc. O data au furat chiar sub ochii ingrijitoarei.

In 2005, un individ din Galati a furat chiar Evanghelia. A vandut-o apoi la Bucuresti dar politistii n-au mai reusit sa o recupereze.

Elevii din Estonia vor invata programare si design web din clasa I... Mama, Mugur Isarescu si Ion Tiriac: modelele tinerilor romani cand vine vorba de comportamentul financiar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x