Antena Căutare

Se dau bani de la stat pentru copiii înscriși la grădiniță! În ce condiții pot primi 100 lei pe lună

Copiii înscriși la grădinițe, dar ai căror părinți câștigă 530 lei/lună pentru fiecare membru ar putea să primească, pe tichet social, 100 de lei, pentru a încuraja mersul la grădiniță, potrivit unui proiect de lege ce prevede modificicarea Legii 248/2015. 

Copiii înscriși la grădinițe, dar ai căror părinți câștigă 530 lei/lună pentru fiecare membru ar putea să primească, pe tichet social, 100 de lei, pentru a încuraja mersul la grădiniță, potrivit unui proiect de lege ce prevede modificicarea Legii 248/2015.

Propunerea legislativă pentru modificarea acestei legi a fost depusă la Camera Deputaților și are ca scop creșterea numărului de copii din familii cu venituri reduse care sunt sprijiniţi să meargă zilnic la grădiniţă.

Citește și: Grădinițe de stat deschise în vacanța de vara 2019. Lista grădinițelor din București

Astfel, iniţiativa legislativă prevede schimbarea condiţiilor de eligibilitate, de la un venit maxim de 284 lei pe lună pe membru de familie, cât este în prezent, la toţi copiii înscrişi la grădiniţă din familiile care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei, în baza Legii nr. 277/2010. Acest lucru ar creşte pragul de eligibilitate la 530 lei/lună pe membru de familie.

Citește și: Mâncarea pentru copiii de la grădinițele din București, plină cu substanțe interzise! Imaginile „otrăvii” servite zilnic copiilor noștri

Totodată, este simplificat procesul de garantare, eliminând cererea. Stimulentul s-ar acorda din oficiu copiilor din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, iar părinţii nu ar mai trebui să depună încă un dosar, conform unui comunicat al Asociaţiei Reality Check.

Cuantumul tichetului social pe care îl primesc copii va creşte de la 50 de lei, cât este în prezent, la 100 de lei pe copil pe lună.

Propunerea, care nu este în procedură de urgenţă, a fost trimisă Senatului, Camera Deputaţilor fiind forul decizional în acest caz.

Ploile torențiale fac prăpăd în țară! Zeci de județe din țară, sub cod portocaliu de inundații... Manifestaţie la Baia de Aramă pentru fetiţa adoptată de o familie de români din SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x