Antena Căutare

Starea băiețelului paralizat, după o anestezie la dentist, s-a înrăutățit! Medicii, anunț de ultimă oră: ”E în moarte cerebrală!”

Starea de sănătate a copilului de patru ani din Pitești care a intrat în comă după o vizită la stomatolog s-a agravat. Conform ultimelor informații, acesta este în moarte cerebrală și respiră doar doar cu ajutorul aparatelor. 

Starea băiețelului paralizat, după o anestezie la dentist, s-a înrăutățit! Medicii, anunț de ultimă oră: ”E în moarte cerebrală!”
Starea băiețelului paralizat, după o anestezie la dentist, s-a înrăutățit! Medicii, anunț de ultimă oră: ”E în moarte cerebrală!”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, medicul Raluca Alexandru, copilul este în moarte cerebrală, adică nu mai are activitate cerebrală și respiră doar cu ajutorul aparatelor.

"S-a efectuat, în prezența părinților, ElectroEncefaloGrama, care a arătat lipsa activității cerebrale. Copilul respiră doar susținut de aparate", a explicat medicul Raluca Alexandru pentru HotNews.ro.

Starea băiețelului paralizat, după o anestezie la dentist, s-a înrăutățit. Medicii care îl îngrijesc nu știu dacă va supraviețui

Cabinetul stomatologic nu avea autorizație pentru anestezie generală

Cabinetul stomatologic din Pitești unde unui copil de 4 ani i s-a făcut rău și a intrat în comă după ce i s-a făcut anestezie nu are aprobată în structura sa de funcționare, conform autorizației sanitare de funcționare, o secție de ATI (Anestezie-Terapie Intensivă), a anunțat ieri Ministerul Sănătății. Practic, copilului i s-a făcut anestezie totală, cu toate că acest cabinet nu avea voie, conform autorizației de funcționare, să facă anestezii totale, dacă nu deține și o secție ATI. Cabinetul nu are înscrisă în autorizația sanitară de funcționare obiectul de activitate anestezie-analgo-sedare, a precizat Ministerul Sănătății.

Clinica stomatologică din Pitești a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică Argeș cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația de funcționare.

Cazul Piteşti. Document: Clinica nu avea dreptul să facă anestezie generală.

Copilului de 4 ani i s-a făcut rău luni, la cabinetul stomatologic din Pitești, la scurt timp după anestezie, iar o asistentă a sunat la 112, băiețelul fiind preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul de Pediatrie din Pitești. De acolo, copilul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti.

DIICOT: Percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Galaţi şi Brăila, la persoane suspectate de deturnarea licitaţiilor publice/ Pr... Ministrul Sănătăţii: Direcţia de Sănătate Publică Argeş a suspendat activitatea clinicii stomatologice din Piteşti unde ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x