Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Starea băiețelului paralizat, după o anestezie la dentist, s-a înrăutățit. Medicii care îl îngrijesc nu știu dacă va supraviețui

Copilul de patru ani din Pitești, ajuns în comă la spital după o anestezie făcută într-o clinică stomatologică se află în stare critică. Medicii de la Grigore Alexandrescu din Capitală, acolo unde a ajuns băiețelul spun că fac tot posibilul să-l țină în viață, însă starea sa s-a înrăutățit.

Copil a intrat în comă în urma unei anestezii generale

Starea de sănătate a copilului internat la Spitalul Grigore Alexandrescu s-a înrăutățit, anunță reprezentanții spitalului.

”Stare foarte gravă. S-a instalat insuficiență multiplă de organe. Se depun toate eforturile pentru a fi menținut în viață”, a declarat miercuri dimineață dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Medicul care a efectuat anestezia în cazul băiatului a declarat, pentru Libertatea, că „procedura a fost standard” și că „este o tehnică des folosită”.

Verificări ample la clinica stomatologică din Pitești

Ministerul Sănătăţii a anunţat că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti, unde copilul de 4 ani a intrat în comă după o anestezie. Potrivit ministerului, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate. Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea sanitară de funcţionare.

În acest caz a fost începută şi o anchetă a poliţiştilor din Piteşti, fiind deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Recomandari