Antena Căutare

Coplata din Sanatate ar putea fi aprobata in sedinta de Guvern. Vezi tarifele propuse

Executivul discuta, miercuri, proiectul de lege privind introducerea sistemului de coplata in domeniul medical. Surse din Ministerul Sanatatii sustin ca proiectul ar putea fi aprobat chiar astazi.

Proiectul de lege care stabileste cuantumul taxelor pentru o vizita la doctor a intrat luna trecuta in dezbatere publica. Potrivit proiectului, romanii vor scoate bani din buzunar pentru o simpla analiza, dar si pentru examenele de rezonanta magnetica sau computer tomograf.

Fiecare roman va plati maximum 600 de lei pe an pentru consultatiile medicale. Coplata pentru o vizita la doctorul de familie va fi de 5 lei, iar pentru vizitele la domiciliu, in afara programului de lucru al medicului, pacientul va trebui sa achite 15 lei.

In Romania, medicii de familie sunt platiti de Casa de Asigurari in functie de pacientii pe care ii au pe lista si de serviciile pe care le acorda.

Se vor plati si consultatiile din policlinici - 10 lei, iar in afara programului 20 de lei. O cura de fizitoterapie, kinetoterapie sau masaj in policlinica va fi intre 50 si 100 de lei. Chiar solicitatea ambulantei pentru consultati la domiciliu va costa 20 de lei.

Nici in spitale romanii nu scapa de taxe. Spitalizarea de zi va costa 10 lei, iar pentru cea continua pacientii vor plati 50 de lei.

Analizele medicale vor fi si ele taxate. Un leu pentru un test, 5 lei o radiografie, intre 25 si 50 de lei un examen la computerul tomograf, intre 100 si 200 de lei un RMN si 150 de lei o angiografie.

TARIFE COPLATA

- consultatie la policlinica - 10 lei

- fizioterapie, kinetoterapie, masaj - 50 - 100 lei

- ambulanta la domiciliu - 20 lei

- spitalizare de zi - 10 lei

- spitalizare continua - 50 lei

- test medical - 1 leu

- radiografie - 5 lei

- computer tomograf - 25 - 50 lei

- RMN - 100 - 200 lei

- angiografie - 150 lei

Conditii de 5* pentru pasarile si porcii stresati: fermierii, ogligati sa nu le stinga lumina, sa le schimbe asternuturi... Politia, pe urmele contrabandistilor de alcool: zeci de descinderi simultane in trei judete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x