Antena Căutare

Coplata in sistemul sanitar intra in vigoare in martie: Suma maxima, 10 lei

Coplata pentru serviciile medicale asigurate de spitalele de stat va intra in vigoare in luna martie. Suma maxima care va fi platita de pacienti este de 10 lei, a anuntat premierul la finalul intalnirii cu reprezentantii Fondului Monetar International.

Coplata nu se va aplica serviciilor medicale de urgenta, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern impreuna cu FMI. Va fi platita numai de romanii care se interneaza in spitalele de stat. Acestia urmeaza sa achite suma la externare.

De asemenea, se va revizui lista medicamentelor compensate.

„In vederea rezolvarii dezechilibrelor financiare din sectorul de sanatate, suntem hotarariti sa aplicam urmatoarele masuri: in martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta; vom continua sa revizuim lista medicamentelor compensate si vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare si cresterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii", conform documentului obtinut de Mediafax.

Retea specializata in trafic de migranti, destructurata de politistii de frontiera din Timis... Incendiu in cartierul Titan: O familie intreaga, la un pas sa arda in propria casa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x