Antena Căutare

Ajutor special pentru vârstnici, pe timp de pandemie de coronavirus! Ce vor primi, pentru siguranța lor

Vârstnicii vulnerabili din Brașov vor primi un ajutor special de la autorități - un kit prin care pot apela mai ușor autorităţile în cazul în care au probleme.

Dispozitivele, distribuite gratuit, sunt puse momentan doar la dispoziţia braşovenilor. Pot beneficia de ele persoanele în vârstă şi singure. Pentru a intra în posesia lor oamenii trebuie să urmeze câţiva paşi simpli.

„E foarte de ajutor, nu l-am folosit, n-am avut nevoie, dar e benefic unde e o singură persoană în casă, chiar două persoane în vârstă care nu au niciun fel de ajutor, şi în momentul în care ţi s a făcut rău, până dai telefon la copii. poate să fie fatal”, a spus unul dintre beneficiari.

Ultimă oră! O nouă ordonanță militară în România. Bătrânii vor putea ieși din casă în două intervale orare

„Se pote apela simplu tel verde, pentru persoane vârstnice 123 şi acolo solicită acest kit. Se face o evaluare socială a persoanelor, se completează acea fişă socio medicală, pentru a putea avea informaţiile necesare şi se face un contract”, a explicat Diana Poruţiu, asistent social.

Previziune sumbră de la cercetătorii din China, despre pandemia de coronavirus! „Este foarte posibil să se întâmple acest lucru”

Proiectul este deja în vigoare de un an în Braşov. Pentru moment, doar 100 de bătrâni le-au primit. dar autorităţile speră că într-o lună dispozitivele vor ajunge la 1500 de vârstnici.

Aflați bilanțul oficial actualizat al cazurilor de coronavirus din România, precum și al deceselor cauzate de COVID-19, aici!

MAE, despre situația celor 300 de românii infectați în Germania: "Aproape toți sunt asimptomatici. Nu au cerut ajut... Ce se va schimba, dacă România va intra în stare de alertă. Fostul președinte al Curții Constituționale, explicații! „Nu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x