Antena Căutare

Când va reveni România la normal! Marcel Vela a dezvăluit calculele! „Există acest plan, presupunând că statisticile legate de coronavirus vor rămâne favorabile”

Ministrul de Interne Marcel Vela a răspuns, miercuri, pe platforma de socializare Facebook, la mai multe întrebări ale românilor, între care și când va reveni România la normal, în contextul pandemiei de coronavirus.

În ceea ce priveşte ridicarea graduală a restricţiilor în România, ministrul de Interne a recunoscut că există un plan de relaxare, în mai multe etape, „presupunând că statisticile vor rămâne favorabile”.

„Pe 15 mai va urma o primă etapă de relaxare, după 14 zile, când vor fi evaluate situaţiile medicale la nivelul întregii ţări, va urma o a doua etapă de relaxare, pe 15 iunie vor fi aduse la cunoştinţă şi celelalte condiţii pentru a reduce restricţiile”, a spus Marcel Vela.

Marcel Vela. Când vor fi reluate zborurile din și către alte țări europene

Referitor la reluarea zborurilor aeriene comerciale către şi dinspre alte ţări europene, acest lucru va depinde în mare măsură de situaţia evoluţiei epidemiei de coronavirus în respectivele state, potrivit ministrului.

„Zborurile vor fi reluate nu în funcţie de ce se întâmplă în România, ci de ce se întâmplă în ţara respectivă. Anglia, Spania, Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Germania sunt evaluate pe siteul INSP din punct de vedere epidemiologic. Dacă sunt cu risc ridicat, sunt în zona roşie, cu risc mediu, în zona galbenă, iar dacă sunt fără risc, în zona verde”, a explicat Marcel Vela.

Vom putea ieşi la iarbă verde, după 15 mai? Marcel Vela, clarificări! „Trebuie să îndepliniți toate aceste condiții”

Ministrul de Interne a dat ca exemplu Marea Britanie, care, momentan, este „în zona roşie”.„În momentul în care Anglia va fi în zona galbenă, nu veţi mai sta în carantină, se va impune izolare la domiciliu”, a precizat el.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor din cauza COVID-19 în România, precum și numărul de cazuri de coornavirus din țară, aici!

Veste grea pentru fumători! Acest tip de țigări dispare de pe piață, în câteva zile. Ce alte variante există?... INS: În anul 2019, 115.800 de persoane inactive doreau să lucreze, dar fie nu căutau de lucru, fie nu erau disponibile s...
Cum știi dacă cineva e atras cu adevărat de tine, în funcție de zodie
De cele mai multe ori, între un bărbat și o femeie, o relație poate începe doar dacă cei...
Horoscopul zilei de 28 martie 2023. Taurii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x