Antena Căutare

Vom putea ieşi la iarbă verde, după 15 mai? Marcel Vela, clarificări! „Trebuie să îndepliniți toate aceste condiții”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a clarificat, miercuri, dacă românii vor putea ieși la iarbă verde sau picnic, după data de 15 mai. 

Vom putea ieşi la iarbă verde, după 15 mai? Marcel Vela, clarificări! „Trebuie să îndepliniți toate aceste condiții”
Vom putea ieşi la iarbă verde, după 15 mai? Marcel Vela, clarificări! „Trebuie să îndepliniți toate aceste condiții” | profimediaimages.ro

Într-un clip, publicat pe Facebook, Marcel Vela a răspuns la întrebări adresate, pe contul său, de către diverşi cetăţeni. O persoană l-a întrebat pe ministru dacă „putem merge, începând cu data de 15 mai, la iarbă verde, având în vedere că ieşim din localitate, la vreo 5 kilometri?”.

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a răspuns Marcel Vela.

În ce condiții vor putea ieși românii la iarbă verde sau la picnic, după 15 mai

Ministrul de Interne a mai precizat că, în acest caz, trebuie „să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

De asemenea, după 15 mai, declaraţiile pe proprie răspundere nu vor mai fi necesare, a mai spus ministrul. Totuşi, la întîlnirile cu prietenii, trebuie evitată formarea grupurilor mai mari de trei persoane şi respectată distanţa socială.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor din cauza COVID-19 în România, precum și numărul de cazuri de coornavirus din țară, aici!

Alertă de răpire, la nivel național! Diana, în vârstă de 17 ani, a fost urcată de trei bărbați într-o mașină, cu forța! ... Vaccinul anti-coronavirus este gata! Testele au fost ținute secret, până acum: „Am reușit să neutralizăm COVID-19. Sunte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x