Antena Căutare

E oficial. Școlile din toată țara se închid pentru opt zile: ”E o măsură de prevenție!” Ce alte măsuri au fost adoptate

Ludovic Orban, premierul României, a făcut declarații cu privire la situația din țară privind infecțiile de coronavirus. 

E oficial. Școlile din toată țara se închid pentru opt zile: ”E o măsură de prevenție!” Ce alte măsuri au fost adoptate
E oficial. Școlile din toată țara se închid pentru opt zile: ”E o măsură de prevenție!”

Astfel, școlile din toată țara vor fi închise în perioada 11-22 martie, inclusiv, cu posibilitate de prelungire. Măsura este, însă, cu caracter de prevenire.

”Această măsură are caracter de prevenire, pentru că foarte mulți cetățeni vin în țară după ce au aflat în presă de situația de Italia. Există un risc crescut, motiv pentru care am decis alte măsuri la granițe, fie de intrare în carantină, fie de izolare la domiciliu, pentru a împiedica mișcarea persoanelor în spațiul public. Măsura este luată pe un termen scurt, este vorba de 8 zile.”, a spus Ludovic Orban.

Coronavirus în România - LIVE TEXT. Oficial! Se închid școlile în România

De asemenea, el a explicat că decizia este luată pentru opt zile pentru a vedea evoluţia în ceea ce priveşte numărul de diagnostice.

”Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare, care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la şcoală”, a afirmat Orban.

Cursele rutiere din Italia, suspendate din 10 martie

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a făcut publice o serie de măsuri ce au fost luate cu privire la prevenirea răspândirea coronavirusului. Astfel, începând de mâine, 10 martie, cursele rutiere din Italia au fost suspendate. De asemenea, hipermarketurile din țară sunt obligate să evite aglomerația de la case.

Astfel, CNSSU a adoptat următoarele:

- se aprobă suspecndarea cursurilor din sistemul preuniversitar din 11 martie până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire

- se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele din și spre Italia până în 31 martie

- operatorii de transport care tranzitează Italia au obilgația de a spune pasagerilor români că vor intra în carantină sau izolare și că își vor asuma responsabilitatea

- se aprobă suspendarea sau interzicerea de operatorii de transport feroviar a noi trenuri spre Italia până la 31 martie

Oamenii cu zboruri spre Italia au mers astăzi în Aeroportul Otopeni, deși știau că au fost suspendate: "Dar eu trebuie să ajung la Pisa!"

- operatorii feroviari au obligația de a aduce la cunoștința românilor că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României

- operatorii feroviari au obigația de a înștiința cetătenii străini dacă vin din Italia că nu vor trece la graniță

- se aprobă sistarea programelor de studii prinvind schimbul de experiență

- se aprobă suspendarea stagiilor în spitale pentru cursanții scolilor sanitare

- se aprobă instituirea obligației pentru magazine de a lua măsuri în privința: dezinfecția și instituirea de măsuri privind aglomerarea de persoane în zoinele de marcat", a declarat ministrul Marcel Vela.

Breaking News! Se închid școlile în România, din cauza coronavirusului! Elevii vor sta acasă opt zile... Ludovic Orban, gafă calculată, în timpul conferinței de presă pe tema coronavirusului. L-a confundat pe Raed Arafat cu.....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x