Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Medic român: "E o iluzie dacă nu poți respira cu mască pe fata". Acesta recomandă purtarea protecției și de către persoanele cu probleme respiratorii

Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecţie trebuie să o porţi în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă.

Medic român: "E o iluzie dacă nu poți respira cu mască pe fata". Acesta recomandă purtarea protecției și de către persoanele cu probleme respiratorii

Medicul pneumolog la Institutul "Marius Nasta", Gilda Popescu, este de părere că masca sanitară trebuie purtată de toată lumea și este recomandată chiar și pentru pacienții cu probleme respiratorii. Aceasta a explicat că este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față, potrivit Digi24.

30 de măști oferite gratis pentru fiecare cetățean român. În ce condiții ar putea fi acordate de Ministerul Sănătății

"Masca ne apără contra contaminării cu tot ce înseamnă agenți microbieni care se transmit pe cale aerogenă.

Avem experiența programului de control al tuberculozei. Oricare dintre noi trebuie să poarte masca, inclusiv pacienții cu afecțiuni cronice obstructive, astm. Sunt recomandările Societății Europene de pneumologie care menționează că, chiar și pentru pacienții care au probleme de respirație este obligatorie purtarea măștii.

Masca este salvatoare pentru fiecare dintre noi.

„Tu decizi: 500 lei amendă sau 3 lei masca de protecție!”. CFR, reguli stricte pentru cei care călătoresc cu trenul! Ce măsuri au fost impuse în gări - FOTO

Dacă pentru gripă și alte afecțiuni ne feream de cei care tușesc sau strănută, pacienții care transmit acest virus nu sunt știuți, 60% sunt asimptomatici.

Masca este trecută în studiile privind controlul infecțiilor respiratorii și împiedică bolnavul să transmită acești germeni.

Este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față. E nevoie de acomodare", a explicat medicul pentru Digi24.

Recomandari