Antena Căutare

Starea de alertă a fost modificată! Ce înseamnă, de fapt, „mica relaxare”, de la 1 iulie. Ce noi reguli au fost introduse

Starea de alertă a fost modificată, în România, începând de miercuri, 1 iulie. Au intrat în vigoare noi reguli ce se referă la distanţarea fizică şi protecţia sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Starea de alertă a fost modificată! Ce înseamnă, de fapt, „mica relaxare”, de la 1 iulie. Ce noi reguli au fost introduse
Starea de alertă a fost modificată! Ce înseamnă, de fapt, „mica relaxare”, de la 1 iulie. Ce noi reguli au fost introduse | profimediaimages.ro

Una dintre noile reguli ce au intrat în vigoare se referă la faptul că a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri, de la şase la zece persoane.

„A fost propusă şi adoptată o hotărâre de guvern pentru modificarea HG privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în ceea ce priveşte regulilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară. Astfel a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la şase la zece persoane”, a declarat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

Citește și: Previziune sumbră, de la cercetători! Un virus din China ar putea provoca o nouă pandemie, după cea de COVID-19! Care ar putea fi primele victime. „A trecut deja la oameni! Are toate trăsăturile”

De asemenea, începând de miercuri, 1 iulie, este permisă organizarea şi desfăşurarea de traininguri şi work-shopuri cu un număr de participanţi de maxim 20 de persoane.

În plus, au fost reglementate activităţile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică şi apărare, cu participarea a maximum 200 de persoane.

Citește și: Când va reveni România la normalitate! Estimările lui Nelu Tătaru. „Ca să ajungem acolo, trebuie să respectăm niște reguli”

Totodată, pentru desfăşurarea evenimentelor organizate de corpul diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanţare fizică cu asigurarea unui spaţiu de patru metri pentru fiecare participant.

În continuare rămân închise restaurantele interioare, locurile de joacă din parcuri, cinematografele şi sălile de spectacole, precum şi piscinele interioare.

Aproximativ o sută de oameni, la coadă pentru a-şi înscrie copiii la creşele de stat din Timişoara... Vrancea: Un medic care a stat cinci săptămâni în spital infectat cu coronavirus face apel la tineri să respecte măsurile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x