Antena Căutare

Tinerii izolați din cauza pandemiei de coronavirus, în pericol! Avertisment de la un psiholog! Ce probleme pot dezvolta. „Este foarte important să facă asta!”

Izolarea are din ce în ce mai multe efecte negative asupra tinerilor. În urma unui studiu realizat de un psiholog reiese că aceştia sunt afectaţi emoţional şi au ajuns să deprindă obiceiuri nocive. 

Potrivit studiului, în izolare, tinerii aleg să îşi petreacă excesiv timpul în online. O altă problemă o reprezintă nefericirea şi anxietatea, care îşi fac apariţia cu uşurinţă. Mulţi dintre ei au tulburări de somn şi au deprins obiceiuri nocive, precum tutunul sau alcoolul.

Studiul a urmărit comportamentul fizic, dar şi emoţional al tinerilor cu vârste între 18 şi 25 de ani. Sondajul a fost realizat online, în perioada sărbătorilor pascale, şi au participat peste o mie de respondenţi.

„Jumătate din aceşti tineri, de 50%, au declarat că mănâncă mai mult decât de obicei şi 17% chiar s-au îngrăşat cu 5 kilograme”, a spus psihologul Mihai Copăceanu.

Pe lângă chestionarele legate de vicii, liceeni şi studenţii au fost întrebaţi ce părere au despre şcoala online.

Astfel, potrivit studiului, 66% dintre tineri au spus că există o formă de educaţie online. Însă, 35% au declarat clar şcoala este un dezastru în ceea ce priveşte educaţia online. Iar mulţi dintre ei sunt speriaţi cu privire la ce se întâmplă pe viitor, cum dau Bacalaureatul.

Streinu-Cercel a spus când se așteaptă ca pandemia de coronavirus să se încheie! „Cred că atunci va fi învins COVID-19”

Studiul demonstrează că aproape jumătate dintre tinerii chestionaţi se simt nefericiţi în izolare şi chiar au început să ia medicamente, iar o treime dintre ei consideră că se enervează mult mai uşor.

Ce romandă psihologul pentru tinerii care se confruntă cu probleme, din cauza izolării

„Să-şi păstreze mintea ocupată, să facă orice fel de activitităţi care-i provoacă, de la învăţatul unei limbi străine până la un business online”, a recomandat psiholoul Mihai Copăceanu.

Realizatorul studiului este convins ca după încheierea crizei vom avea tineri cu multe dependenţe.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de noul coronavirus în România, precum și cel al cazurilor de infectare cu COVID-19, aici!

Streinu-Cercel a spus când se așteaptă ca pandemia de coronavirus să se încheie! „Cred că atunci va fi învins COVID-19”... Ludovic Orban, despre relaxarea restricțiilor: "Te poți plimba după 15 mai doar în grupuri de trei". Premierul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x