Antena Căutare

Schimbare pentru românii cu vârste de peste 65 de ani! Când vor putea ieși din case. Marcel Vela: „A venit căldura, așa că facem o modificare”

Încă o schimbare va fi făcută pentru românii cu vârste de peste 65 de ani, în contextul stării de urgență prelungite din cauza pandemiei de coronavirus. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus că orele pe care aceștia le vor putea petrece în afara locuințelor vor fi modificate.

Schimbare pentru românii cu vârste de peste 65 de ani! Când vor putea ieși din case. Marcel Vela: „A venit căldura, așa că facem o modificare” Galerie
Schimbare pentru românii cu vârste de peste 65 de ani! Când vor putea ieși din case. Marcel Vela: „A venit căldura, așa că facem o modificare” | profimediaimages.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a solictat să i se adreseze întrebările care îi preocupă pe români în mediul online, pe pagina sa de Facebook. A strâns peste 800 de comentarii, iar mai apoi ministrul a răspuns la cele mai populare întrebări, printr-un live realizat în miezul nopţii, care a fost urmărit de peste 20 de mii de români.

La postarea ministrului de pe Facebook,cele mai multe întrebări au venit din partea persoanelor de peste 65 de ani. Curiozitatea principală a acestora a fost dacă programul în care pot ieşi din locuinţe se va schimba după data de 15 mai.

Ce schimbare va fi făcută pentru persoanele de peste 65 de ani

Marcel Vela a anunțat că intervalul orar 11:00-13:00, în care persoanele de peste 65 de ani pot ieși din case, nu va mai fi valabil.

„Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11:00-13:00 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat în prima parte a zilei. Luăm în calcul şi o nouă evaluare pentru un interval orar şi spre seară sau după-amiază”, a spus Marcel Vela.

Ce se va întâmpla cu plecările românilor în străinătate

O altă curiozitate a românilor a fost legată de plecările în străinătate. Marcel Vela a explicat că se va stabili și acest lucru, pe 15 mai.

„Vom stabili la momentul potrivit în 15 mai, pentru că va fi în funcţie de evoluţia pandemiei la nivel european, la nivel internaţional şi în acelaşi timp în urma unei evaluări la nivel naţional, la nivel local vor fi porbabil condiţii de relaxare şi spre transportul către statele din Europa, fie că este transport de persoane pe varianta rutieră sau pe varianta aeriană”, a spus ministrul.

Când se va confrunta România cu un al doilea val de îmbolnăviri de coronavirus! Alexandru Rafila: „Sperăm să avem până atunci un tratament!”

După stimulentul de risc oferit medicilor, autorităţile se gândesc acum la un stimulent şi pentru pompieri, poliţişti șișjandarmi.

Stimulent pentru pompieri, poliţişti și jandarmi

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că există o analiză la nivel guvernamental cu privire la acordarea unui stimulent pompierilor, polițiștilor și jandarmilor.

„Este o analiză pe care o facem la nivel guvernamental şi la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, nu vreau să vă spun că încă nu am stabilit, şi cu Ministerul de Finanţe, evident, cuantumul coeficientului stimulentului de risc. Din punctul meu de vedere, nu va fi la nivelul medicului”, a spus ministrul.

Nunțile românilor, cu cel mult opt persoane!

Dacă după data de 15 mai multe dintre reguli se pot relaxa, nunţile românilor se vor oficia cu maximum opt persoane.

„Din punctul meu de vedere, cred că nu va fi momentul unei relaxări generale, astfel încât să poată avea loc evenimente cu sute de persoane. În primele luni, după 15 mai, nu vom putea avea o relaxare, o permisivitate în acest domeniu. În august cred că va fi o relaxare cu mai multe persoane, nu cu sute, evident”, a mai spus Marcel Vela.

Prin live-ul realizat, ministrul Afacerilor Interne a ţinut să transmită încă un mesaj care să îi responsabilizeze pe români.

„Depinde de noi, de fiecare român ca în 15 mai să fim în situaţia în care se pot relaxa unele condiţii. Adică până pe 15 mai trebuie să respectăm toate condiţiile astfel încât România să fie într-o pantă descendentă”, a spus Marcel Vela.

În încheierea intervenţiei pe pagina de socilizare, ministrul le-a transmis internauţilor că aşteaptă în continuare întrebări pe pagina sa de Facebook.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de noul coronavirus în România, precum și cel al cazurilor de infectare cu COVID-19, aici!

Ministrul Educației, noi declarații despre revenirea elevilor la cursuri: ”Anul școlar s-ar putea prelungi!” Ce se întâm... O gravidă infectată cu COVID-19, operată de urgență, la Iași! Ce s-a întâmplat cu bebelușul, imediat după naștere. Medic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x