Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Alertă medicală în România! Coronavirusul a ajuns în țară? O femeie, izolată la domiciliu, după o călătorie în China! Ce au spus medicii

O femeie este izolată la domiciliu, după ce în urmă cu câteva zile a revenit în România dintr-o deplasare pe care a făcut-o în China, au anunțat oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj. 

Ilustrație.

Hepta

Femeia este angajată a unei companii din Cluj-Napoca, iar recent a luat parte la un program de training în Beijing.

„Beijingul nu este o zonă afectată de coronavirus, dar pentru că în avionul cu care s-a întors a fost în contact cu alte persoane, am luat decizia să izolăm persoana la domiciliu", a precizat Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj.

Aceasta a mai spus că femeia este monitorizată zilnic de către medici şi că până acum nu a manifestat niciun simptom de boală.

În plus, trei marinari români aflaţi pe vapoare în diferite şantiere din China au fost repatriaţi. Vor ajugge în România în zilele următoare. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Citește și: Cum îți distruge coronavirusul organismul! Medicii au explicat! Care sunt simptomele îngrijorătoare și ce categorie de oameni este mai vulnerabilă

Numărul cazurilor de îmbolnăvire provocate de coronavirus se apropie de 12.000, iar bilanțul persoanelor decedate din cauza acestui virus a ajuns la 259.

Citește și: Mâncarea ce ar fi putut răspândi Coronavirusul îți va întoarce stomacul pe dos! Ce sunt în stare să mănânce chinezii! VIDEO

În cursul zilei de vineri, 31 ianuarie, în China au fost identificate 2.102 de cazuri noi, potrivit autorităţilor sanitare chineze, citate de CNN. Cazuri de infecţie au fost înregistrate în Marea Britanie, Canada, Rusia, Spania şi Thailanda.

Până în prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus, susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Recomandari