Antena Căutare

A apărut o nouă formă de coronavirus și medicii sunt în alertă! Ce este diferit la noua tulpină

Medicii și oamenii de știință au anunțat că noul coronavirus ce cauzează epidemia de Covid-19 din Europa nu este identic cu cel apărut în China, iar diferențele sunt uriașe! Se pare că totul are legătură cu o mutație.

A apărut o nouă formă de coronavirus și medicii sunt în alertă! Ce este diferit la noua tulpină Galerie
Noul coronavirus a suferit o mutație importantă

Virusul care circulă în prezent în Europa, America şi părţi ale Asiei nu este identic cu cel apărut în China la sfârşitul anului trecut. Mutaţiile suferite îl fac să se transmită mult mai uşor.

Covid-19 a suferit o mutație și și-a schimbat modul de acțiune

În actuala versiune, capacitatea sa de infectare ar fi crescut chiar de zece ori, potrivit unor specialişti. În acelaşi timp, însă, s-a observat scăderea ratei deceselor în rândul celor contaminaţi. Virusul mutant ar fi, astfel, mai puţin periculos.

citește și: La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

Mai mult decât atât, unii cercetători sunt de părere că mutația, ce constă în apariția tulpinii D614G, este de 10 ori mai infecţioasă, iar vaccinurile aflate în prezent în diferite etape de dezvoltare ar putea să nu fie eficiente în faţa acestei mutaţii. Alți oameni de știință consideră astfel de mutaţii nu pot modifica virusul suficient de mult pentru a face potenţialele vaccinuri mai puţin eficiente.

Pe fondul acestor descoperiri, mulți au început să se întrebe dacă restricțiile impuse populației au fost eficiente în răspândirea epidemiein de coronavirus. Medicii și oamenii de știință sunt de părere că, dacă aceste măsuri nu ar fi existat, atunci noua tulpină s-ar fi răspândit și mai rapid, în toate statele.

citește și: Coronavirusul, prezis într-o carte din 1981! Se știe și leacul pentru vindecare, dar toți ignoră! „E arma biologică perfectă pentru timpuri de război. O să reapară”

Pe fondul luptei cu pandemia, polemica se aprinde din nou în Suedia, ţara care a adoptat o strategie aparte împotriva noului coronavirus. Magazinele, restaurantele şi şcolile primare au rămas deschise iar izolarea la domiciliu a fost doar recomandată şi nu impusă.

A apărut o nouă formă de coronavirus și medicii sunt în alertă! Ce este diferit la noua tulpină

Noul coronavirus a suferit o mutație importantă

Noul coronavirus a suferit o mutație importantă

Epidemiologul-şef al ţării, Anders Tegnell, susţine că strategia sa nu a urmărit aşa-numita "imunitate de turmă", adică infectarea unei mari părţi a populaţiei, astfel ca virusul să nu mai aibă teren de propagare.

citește și: Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Dar acum, presa a obţinut un mesaj din luna martie în care Tegnell se întreba dacă nu ar fi acceptabilă creşterea cu 10 la sută a numărului de infectări şi decese în rândul persoanelor în vârstă, pentru a se obţine "imunitatea de turmă".

În Suedia, numărul deceselor a fost, proporţional, mai mare decât în celelalte ţări nordice dar mai mic decât în statele europene care au impus carantină şi alte restricţii severe.

Accident teribil la Botoșani. Doi tineri se află în stare critică după ce s-au răsturnat cu mașina într-o curbă... Când vor putea bucureștenii să meargă cu metroul în Drumul Taberei. Ministrul Transportului, anunț de ultimă oră: ”Nu ma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x