Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Coronavirusul răpune și tineri în Italia: “Avem 1800 de pacienţi de 30-40 de ani”

La Bergamo există cel puțin 1800 de pacienți cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, care au pneumonie Covid-19, a spus publicația italiană newnotizie.it, citând-ul pe secretarul Fimmg. “Pneumonia produsă de coronavirus nu afectează doar persoanele în vârstă”, a declarat aceasta.

Coronavirusul răpune și tineri în Italia: “Avem 1800 de pacienţi de 30-40 de ani”

Federația medicilor de familie din Lombardia a scos în evidență același lucru atrăgând atenția asupra faptului că ceea ce până cum părea a fi o boală care atatcă doar bătrânii, nu mai este așa! Tinerii cad pe capete!

ALERTĂ! 18 morți de Covid-19 în România. Numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus a trecut de 1.000

Pedrini a adăugat: “La Bergamo suntem 600 de medici de familie și fiecare dintre noi are cel puțin trei pacienți de treizeci de ani care suferă de pneumonie Covid”.

Primul caz a fost confirmat în România la o lună după vestul Europei. În Italia, Spania şi Franţa, coronavirusul apăruse la sfârşit de ianuarie.

Asistenta medicală Daniela s-a sinucis, în Italia, după ce a aflat că s-a infectat cu noul coronavirus! „Era terifiată! Nu voia să dea COVID-19 și altora”

Cum arăta acolo bilanţul după prima lună? Aproape 1.700 de cazuri şi 34 de morţi în Italia, 121 de cazuri în Spania şi 13 în Franţa. România a depăşit pragul de 1.000 de confirmări la exact o lună de la primul caz. Să vedem ce s-a întâmplat în alte ţări după ce s-a trecut acest prag.

În doar nouă zile, Italia a ajuns la 10.000 de cazuri. În Spania a fost nevoie de opt zile, iar în Franţa de 11 zile, pentru un număr de zece ori mai mare de confirmări. Unde s-a ajuns în mai puţin de două luni? Sunt zeci de mii de cazuri şi mii de morţi în Italia, Spania şi Franţa.

Aproape jumătate din populaţia lumii se află în carantină. Între timp, bilanţul negru al Spaniei l-a depăşit pe cel al Chinei şi numără acum peste 6,600 de morţi şi 56 de mii de infectaţi.

Recomandari