Antena Căutare

Corul Madrigal, își mută concertul de Paște de la Ateneu, în mediul online

Concertul Corului Madrigal de Paste s-a mutat anul acesta in online. Membrii corului au realizat un film deosebit, cu imagini din manastirile romanesti si cu un repertoriu potrivit celei mai mari sarbatori crestine.

Pandemia de coronavirus a schimbat multe în vietile noastre, ne-a adus restricții, temeri și frustrări. Dar nu a reușit sa oprească bucuria, speranța și, cel mai important, tradițiile. Corul Madrigal ne-a obișnuit ca în fiecare an de Paște să ne încânte cu un concert la Ateneu. Păstreaza tradiția si acum, chiar daca sub alta formă. De Paşte, concertul va fi transmis online. Iar înregistrarea este una spectaculoasă

"Sinteza slujbei de inviere din biserica greaca, biserica româna ortodoxă. Este un buchet de sunete care va aduce mesajul mantuirii si mesajul Invierii Domnului , chiar si cu sunetele de toaca si de clopot de biserica pe care madrigalul, de fiecare data le simula in sala de spectacol prin instrumente muzicale", a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal.

Ultima oră! Pompier de 49 de ani, mort de coronavirus în România! Bilanțul deceselor a ajuns la 417

Filmările au durat două zile si au fost făcute într-un loc plin de spiritualitate, ruinele mănăstirii Chiajna. Membrii Corului ne asigura ca experianta va fi una emotionanta, chiar daca publicul nu va mai fi in sala, ci acasă.

Anul acesta admiratorii Corului Madrigal, vor urmării doar online concertul, nu live cum erau obișnuiți în fiecare an, la această dată.

"De data aceasta suntem ajutati de vizual si sperăm ca imaginile frumoase pe care le vom distribui si spiritul acestora sa compenseze cu energia care lipseste nefiind fata-n fata si neimpartasind din acelasi spatiu bucuria Invierii,"susține managerul.

Țara își pierde din salvatori! Un pompier de 49 de ani a decedat de coronavirus, În timp ce jumătate dintre colegii lui de la ISU Dobrogea sunt infectați

Responsabili cu emoția vor fi și copiii, iar aici artistii au venit cu inca o surpriză.

Imnul "Hristo a inviat" va fi cantat de copiii care vor canta prin limbaj mimico-gestual, de copiii din Corul Cantus Mundi si Corul Madrigal, spune Emil Pantelimon, manager Corul Madrigal.

"Florilegiul Bizantin" va putea fi urmarit la televizor, dar si pe pagina de facebook a Corului Madrigal, duminica, de Paște, de la ora 12.00, fiindun eveniment in premieră.

Urmăriți toată știrea prezentată la Observator, accesând clipul video de mai sus.

Preot din Maramureș, amendat cu 20.000 de lei, pentru că a oficiat slujba cu participarea enoriașilor... Cum vor primi Lumina Sfântă, credincioșii. Ce trebuie să știe enoriașii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x