Live acumObservator 06
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Ultimă oră! Coșmarul de la Timișoara, proporții uriașe! Zeci de persoane au ajuns la spital, din cauza dezinsecției

Apar noi informații șocante despre cazul de la Timișoara, unde trei persoane au murit și alte zeci au acuzat stări de rău, la scurt timp după ce o firmă de deratizare a realizat o dezinsecție în bloc.

Zeci de persoane au ajuns la spital, din cauza dezinsecției

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că trei noi solicitări au fost primite, miercuri, prin apel la 112, pentru alte cinci persoane, copii şi adulţi, care locuiau în blocul deratizat de pe strada Mioriţa nr. 8 din Timişoara, anterior evacuării, şi care au fost transportate la spitale.

"Este vorba despre o mamă cu doi copii (12 şi 14 ani), un adult şi încă un copil de 11 ani. Adulţii au fost transportaţi la UPU, iar copiii, la Spitalul 'Louis Ţurcanu'. Toate cele cinci persoane locuiau la adresa de pe strada Mioriţa nr. 8, bloc în care nu s-a mai permis accesul din momentul evacuării, din data de 18 noiembrie ora 14.00. Apelurile au venit de la alte adrese (unde sunt acum cazaţi cei evacuaţi, n.r.)", a afirmat Elena Megherea.

În momentul de faţă, la Spitalul Judeţean Timişoara sunt internate 10 persoane, la Municipal, un adult şi unul este în evaluare, iar la Spitalul de copii "Louis Ţurcanu" sunt 29 de copii internaţi şi alţii doi în evaluare, potrivit ISU Timiş, informează cei de la Agerpres.

Zeci de persoane au ajuns la spital, la Timișoara

Un număr de cinci persoane sunt cazate, în prezent, în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale - patru la Liceul Silvic şi una la Mitropolia Banatului.

DEZINSECȚIA DIN TIMIȘOARA A OMORÂT TREI PERSOANE

Poliţia Timiş a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul de deratizare dintr-un bloc din Timişoara, de pe strada Mioriţei, în urma căreia trei persoane au decedat şi mai mulţi adulţi şi copii au ajuns la spital.

"În urma primelor verificări s-a stabilit că este vorba despre o societate comercială care a efectuat activităţi de dezinsecție. S-a mers pe acest fir, am căutat să vedem dacă au mai fost şi alte locaţii unde s-au mai efectuat dezinsecții, am identificat că mai sunt şi altele două în afară de acest bloc. În continuare facem cercetări, este ancheta în derulare, este dosar penal sub supravegherea unui procuror pentru ucidere din culpă", a declarat luni seara, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Timiş, Alin Petecel.

În acelaşi context, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Cornelia Malac, a precizat că firma care a efectuat dezinsecția în bloc, la solicitarea locatarilor, săptămâna trecută, trebuia să anunţe populaţia vizată.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro