Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Cresc salariile românilor în plină pandemie de coronavirus. Cine sunt oamenii care vor încasa 400 de lei în plus 

Următoarea perioadă va aduce venituri mai mari pentru unii dintre români, întrucât salariile lor vor fi recalculate, astfel că ei vor încasa lunar, în medie, cu până la 400 de lei mai mult decât în luna precedentă. 

Cresc salariile românilor în plină pandemie de coronavirus. Cine sunt oamenii care vor încasa 400 de lei în plus

Potrivit avocatnet.ro, măsura este valabilă pentru polițiștii care, din cauza modificării succesive a legislației din domeniu, au salarii mai mici decât alți colegi, cu toate că muncesc în aceleași condiții.

Conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne, ordonanța “are rolul de a recalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au un salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”.

Salarii mai mari, de la 1 iulie, pentru câteva categorii de români! Cine va primi mai mulți bani!

Astfel, un polițist în activitate poate beneficia, în medie, de creșterea salariului lunar cu până la 400 de lei brut, în funcție de situația particulară a fiecăruia.

De această măsură pot beneficia aproape 8.000 de agenți de poliție pentru cuantumul sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior și aproximativ 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit.

Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor de la 1 septembrie. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: ”Trebuie să avem garanția că le putem plăti!”

Personalul din domeniul sanitar, creșteri salariale de la 1 iulie

Personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar - angajați precum kinetoterapeuți, asistenți sociali sau bioingineri medicali vor primi bani mai mulți, începând cu salariul pentru luna iulie, pe care îl vor încasa în august.

Legea stabilește că, de la 1 iulie, fiziokinetoterapeuții și bioinginerii medicali pot ajunge la un salariu de maximum 5.976 de lei, dacă lucrează în unități clinice.

Salarii într-un spital din România! Un medic, șef de secție, ia 42.658 lei, o infiemieră aproape 6.000, iar un portar 4.721 lei

De asemenea, cei care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor ajunge la un salariu de cel mult 6.376 de lei.

Nu în ultimul rând, specialiștii enumerați anterior din unitățile sanitare și de asistență medico-socială vor avea un salariu de maximum 5.677 lei.

Apoi, logopezii, sociologii, profesorii de cultură fizică medicală, kinetoterapeuții și asistenții sociali vor avea parte de creșteri salariale tot de la 1 iulie 2020.

Recomandari