Antena Căutare

Salarii mai mari, de la 1 iulie, pentru câteva categorii de români! Cine va primi mai mulți bani!

Salariile vor fi majorate, de la 1 iulie, pentru mai multe categorii de români, după cum arată o lege ce a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Salarii mai mari, de la 1 iulie, pentru câteva categorii de români! Cine va primi mai mulți bani!
Salarii mai mari, de la 1 iulie, pentru câteva categorii de români! Cine va primi mai mulți bani!

Este vorba despre personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar - angajați precum kinetoterapeuți, asistenți sociali sau bioingineri medicali. Astfel, aceștia vor primi bani mai mulți, începând cu salariul pentru luna iulie, pe care îl vor încasa în august.

Legea stabilește că, de la 1 iulie, fiziokinetoterapeuții și bioinginerii medicali pot ajunge la un salariu de maximum 5.976 de lei, dacă lucrează în unități clinice.

De asemenea, cei care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor ajunge la un salariu de cel mult 6.376 de lei.

Nu în ultimul rând, specialiștii enumerați anterior din unitățile sanitare și de asistență medico-socială vor avea un salariu de maximum 5.677 lei.

Apoi, logopezii, sociologii, profesorii de cultură fizică medicală, kinetoterapeuții și asistenții sociali vor avea parte de creșteri salariale tot de la 1 iulie 2020.

Salarii majorate, pentru polițiști! Ce categorie de agenți va primi mai mulți bani

Astfel, cei care lucrează în unitățile clinice pot ajunge la un salariu de cel mult 5.896 de lei, iar la serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă salariul maxim va fi de 6.262 de lei.

De asemenea, pentru cei care lucrează în unități sanitare și de asistență medico-socială se va asigura un salariu de cel mult 5.590 de lei.

Limite ale salariului de bază acordat personalului de conducere din cadrul INSP

Au fost stabilite și limite ale salariului de bază acordat personalului de conducere din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Astfel, directorul general INSP nu poate avea un salariu mai mic decât cel corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, majorat cu 10%.

Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor de la 1 septembrie. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: ”Trebuie să avem garanția că le putem plăti!”

Apoi, aceleași condiții vor fi valabile și pentru directorul general adjunct INSP, doar că majorarea va fi de 7,5%. Pentru funcţia de director centru naţional/şef centru INSP salariul de bază se va acorda după aceleași principii, dar majorat cu 5%.

Alte salarii ce vor fi majorate, de la 1 iulie

Tot de la 1 iulie 2020, angajații din sistemul sanitar care dețin funcții de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi vor beneficia și ei de măriri salariale.

Potrivit Legii nr. 51/2020, se majorează coeficienții de salarizare pentru funcțiile de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi, astfel încât acești profesioniști vor avea un salariu de bază mai mare, de la 1 iulie 2020.

Majorările sunt valabile pentru cei cu studii superioare, inclusiv pentru rezidenți. Spre exemplu, un farmacist rezident anul I, care își desfășoară activitatea în unități clinice și are un salariu de bază de 4.302 lei, va avea, de la 1 iulie, un salariu de 5.334 lei.

Salarii într-un spital din România! Un medic, șef de secție, ia 42.658 lei, o infiemieră aproape 6.000, iar un portar 4.721 lei

Salariile cresc și pentru farmaciștii care își desfășoară activitatea în domeniul medicinei legale, salariul acestora putând ajunge până la 8.911 lei. De asemenea, inclusiv farmaciștii care aigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea parte de măriri salariale de până la 7.314 lei. Nu în ultimul rând, farmaciștii din unitățile sanitare vor putea ajunge la salarii de până la 6.511 lei, potrivit avocatnet.ro.

Biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihlogii care lucrează în unitățile clinice vor avea salarii de până la 6.082 lei. Dacă lucrează în medicina legală, pot ajunge să ia până la 7.908 lei, iar pentru psihologii care asigură serviciile de ambulanță, urgență și terapie intensivă salariile vor fi de maximum 6.490 de lei. În fine, biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihlogii care lucrează în unitățile sanitare vor avea parte de creșteri salariale de până la 5.793 de lei.

Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a avut seismul ... Ultimul set de subiecte și bareme, publicat înainte de Evaluarea Națională 2020. Elevii susțin examenele din mai puțină ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x