Antena Căutare

Creşele din Timişoara vor fi închise temporar până în 22 martie / Evenimentele culturale din judeţ, suspendate

Creşele din Timişoara vor fi închise până în 22 martie, au decis autorităţile locale, iar evenimentele culturale care erau programate să aibă loc în această perioadă în judeţul Timiş au fost suspendate, în contextul infectărilor cu coronavirus.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că toate creşele din subordinea Primăriei vor fi închise în perioada 11-22 martie.

"Am decis astăzi, în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, suspendarea activităţii creşelor, pentru că ele nu au făcut obiectul deciziei naţionale. Vom opri şi creşele, începând de mâine şi până în 22 martie. În plus, am decis suspendarea tuturor spectacolelor începând de mâine, pentru că Timişoara este un oraş puternic expus”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a spus că nu a decis, deocamdată, ce se va întâmpla cu Festivalul Timfloralis, programat pentru 24-26 aprilie, respectiv Târgul de Paşte, anunţat pentru 27 martie – 20 aprilie.

"Deocamdată, am luat decizia numai până pe 22 martie să suspendăm evenimentele culturale. Vom vedea dacă va fi necesar să prelungim această perioadă. Nu am decis încă anularea Târgului de Paşti sau a Festivalului Timfloralis, dar nu excludem că va fi necesar să luăm aceste decizii. Ce au hotărât organizatorii Diskoteka este să amâne acest festival până la toamnă. Am primit un mesaj din partea lor, mi-au spus că au vândut deja abonamente, dar au decis să nu se mai ţină festivalul aşa cum a fost programat, ci să îl reprogrameze pentru luna septembrie. Sperăm ca şi contractele cu artiştii să poată fi menţinute, deocamdată atât s-a decis cu orizont de timp mai îndepărtat. Noi avem o mulţime de festivaluri în perioada ce urmează, festivaluri pe care anul acesta ne-am propus să le facem mai tari ca oricând, având în vedere că e o repetiţie generală pentru anul 2021. Nu mai putem să facem lucrurile aşa cum ne-am programat, dar vom vedea cum evoluează lucrurile”, a precizat primarul Timişoarei.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a anunţat suspendarea, până în 31 martie, a tuturor evenimentelor pe care CJ Timiş ar fi trebuit să le găzduiască în spaţiile sale, măsura menită să limiteze răspândirea coronavirusului.

"Am decis în urmă cu puţin timp să anulăm toate evenimentele pe care urma să le găzduim în spaţiile consiliului judeţean, precum şi în instituţiile subordonate. Decizia este valabilă până la 31 martie şi am luat-o doar ca o măsură de precauţie şi nimic mai mult”, a declarat Călin Dobra.

Sursa : news.ro

Studentul de la Universitatea de Petrol-Gaze din Ploieşti care a revenit din Lombardia cu febră şi dureri în gât nu este... Căsătoria civilă se va putea încheia în grădini publice, parcuri, muzee sau în alte „locuri în aer liber”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x