Live acumObservator 06
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

Alexandra țipa din casa criminalului după ajutor, dar polițiștii au stat la poartă și n-au intervenit! „Lasă-mă, că mă omori”

Unul dintre cei mai mari criminali în serie ai României a fost prins la Caracal. Anchetatorii au găsit rămăşitele a cel puţin patru oameni într-o casă a ororilor. Două tinere din judeţ, date dispărute în ultimele patru luni, au fost sechestrate şi ucise acolo de un mecanic auto pe nume Gheorghe Dincă.

Unul dintre cei mai mari criminali în serie ai României a fost prins la Caracal. Anchetatorii au găsit rămăşitele a cel puţin patru oameni într-o casă a ororilor. Două tinere din judeţ, date dispărute în ultimele patru luni, au fost sechestrate şi ucise acolo de un mecanic auto pe nume Gheorghe Dincă.

Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie". O altă tânără a dispărut în condiții similare, în urmă cu patru luni. Vinovat ar fi Gheorghe Dincă, cel care le-a luat pe fete cu mașina și apoi le-a dus la casa lui, locul crimelor.

Criminalul din Caracal este audiat în cazul celor două fete dispărute, la locuinţa acestuia fiind găsite rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână, au precizat reprezentanţii Poliţiei Române.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Fata de 15 ani a fost omorâtă chiar în timp ce poliţiştii scotoceau alte adrese. A murit așteptând să fie salvată, după ce a dat Poliției numeroase indicii cu privire la locația unde se află.

OMORÂTĂ CU POLIȚIA LA POARTĂ

Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit, potrivit Adevărul, că Alexandra Măceșeanu a sunat la 112, joi seară, ea oferind indicii despre locul în care se află. Ba mai mult, mai multe echipaje de poliție s-au deplasat la fața locului, însă n-au intrat, pentru că nu aveau mandat.

”Fata dispărută de la Dobrosloveni a sunat aseară, a anunţat: mă aflu într-o casă mare, veche, aproape părăsită, iarbă multă în curte, boscheţi şi are doi câini lupi, e într-un service. În momentul acela el i-a luat telefonul: «Cu cine vorbeşti?». Era un telefon cu botoane, ce se vorbeşte aici. Iar când a închis, cei de la 112, sau eu ştiu cum s-a-ntâmplat, au localizat apelul. După telefon au venit la adresă, dar nu a intrat absolut nimeni, pentru că dimineaţă la ora 4.00 se auzea – «Lasă-mă, că mă omori! Lasă-mă, că mă omori!». Au sunat vecinii la 112, au venit 3-4 echipaje de poliţie şi s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până la ora 6,00. La ora 6,00 au intrat în curte pentru că atunci au obţinut mandat de percheziţie. Alexandra le-a spus la telefon că este fata răpită când aştepta o maşină de ocazie“, a mai spus sursa din anchetă.

CE S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ APELUL TINEREI DIN CARACAL

Conform datelor prezentate de STS, adolescenta a sunat de trei ori la 112, iar operatorul a încercat apoi de nouă ori să reapeleze numărul, intrând însă mesageria vocală. Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a admis că poliţiştii puteau intra la locuinţa bărbatului din Caracal, dar au aşteptat decizia procurorului, acesta fiind motivul pentru care intervenţia a avut loc la ora 6:00 şi nu la ora 4:00, când au ajuns. Buda a declarat că poliţiştii au aflat vineri, în intervalul 2:00 - 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta, în jurul orei 3:30 a fost emis mandatul de percheziţie, iar la ora 4:00, echipajele de poliţie şi procurorul au ajuns la locuinţa suspectului, intervenţia având loc la ora 6:00, când a dispus procurorul de caz.

POLIȚIȘTII AU CERUT IMPERATIV SĂ INTERVINĂ LA CASA CRIMINALULUI DIN CARACAL

Chestorul Ioan Buda, demis din funcţia de şef al Poliţiei Române, a afirmat vineri seara că poliţiştii au cerut "imperativ" să intervină, chiar şi fără mandat, în cazul dispariţiei fetei din Caracal, însă procurorul de caz nu a fost de acord.

Potrivit lui Buda, mandatul a fost eliberat în jurul orei 4 dimineaţa pentru criminalul din Caracal. El a precizat că deşi poliţiştii au cerut imperativ să intervină chiar şi fără mandat, procurorul de caz nu a fost de acord.

"Îmi asum această declaraţie pentru că adjunctul inspectorului şef ne-a spus chestiunea asta, în prezenţa tuturor. Procurorul de caz nu a fost de acord cu această intervenţie", a susţinut Buda.

El a mai afirmat ca trebuie efectuate toate activităţile necesare pentru a se afla ce a făcut bărbatul din Caracal în toată perioada de timp cât a trecut până la intervenţie.

"Poliţiştii au făcut tot ce puteau face în momentul în care familia a sesizat poliţia", a conchis Buda.

Sursa: Agerpres

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro