Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin

Criminalul din Neamț a explicat de ce și-a omorât soția, în spital! „Nu a suportat ideea”

Criminalul din Neamț a explicat de ce și-a omorât soția, în Spitalul Județean, precizând că îi pare rău și neîncercând să se apere.  

Criminalul din Neamț a explicat de ce și-a omorât soția, în spital.

Sebastian Dumitru Patriche, bărbatul în vârstă de 50 de ani care a comis crima din Spitalul Județean Neamț, și-a motivat gestul prin faptul că era invidios pe succesul profesional al soției sale, Anca Patriche, în vârstă de 49 de ani. Al doilea motiv a fost că ea i-a intentat divorț, în toamna anului trecut, din cauza firii lui violente.

În baza acestor declaraţii, concluzia a fost că făptaşul s-a decis să comită crima în doar două zile, adică de la data când s-a anunţat câştigătorul examenului de conducere la spital.

Victima, fosta sa soție, obţinuse pe 8 ianuarie 2020 funcţia de director medical şi era profesor la Şcoala Postliceală Sanitară din Piatra Neamţ.

„A recunoscut fapta reţinută în sarcina sa, iar în timpul audierilor a susţinut că nu a suportat ideea că soţia sa se realizase profesional, la fel cum nu a suportat nici ideea că ea plecase de acasă şi locuia cu chirie în oraş. Asta cu atât mai mult cu cât el avea o situaţie precară, ba lucra, ba nu lucra“, a declarat Stelian Olteanu, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ.

Dumitru Patriche le-a declarat anchetatorilor că regretă faptele petrecute, dar spune că acum este tardiv. Acuzatul nu a încercat să aducă vreun argument în favoarea sa, fiind resemnat în privința consecințelor.

„A spus că îi pare rău pentru ce a făcut, dar asta e. Îşi asumă răspunderea şi nu a formulat niciun fel de apărare, cu atât mai mult cu cât nici nu a contestat măsura arestării preventive“, a mai afirmat procurorul care instrumentează dosarul.

La prima audiere, criminalul a spus că îşi iubea soţia şi că venise la spital în ziua omorului ca s-o felicite pentru postul obţinut, dar ancheta a arătat ulterior că altele erau intenţiile sale.

Până în urmă cu trei luni, când s-a angajat ca agent de pază la un magazin, Patriche fusese slujitor voluntar la biserica „Întâmpinarea Domnului“ din Piatra Neamţ. Era paracliser şi palimar, ajutând la diverse acţiuni ale parohiei.

Preotul Ciprian Muraru nu-l credea capabil să ucidă, temându-se doar că era în stare să îți ia viața: „A fost voluntar la noi, la biserică. De trei luni a rupt legătura cu noi şi nu mai venea la parohie. Era o fire timidă şi nu-mi închipuiam că o să ajungă să ucidă. Îmi făceam griji că el o să se sinucidă“.

La fel credea și tatăl făptaşului, după cum a afirmat procurorul Olteanu: „Tatăl lui a susţinut că se aştepta ca el să facă un gest necugetat, dar mai degrabă împotriva lui, nu a soţiei“.

Cum a avut loc crima și cât timp ar putea petrece ucigașul la închisoare

Pe 10 ianuarie, în jurul orei 16.00, autorul a venit la Spitalul Judeţean şi a urcat la etajul II, pe camerele de luat vederi observându-se că a mers direct în încăperea unde era biroul soţiei, încă asistentă şefă la secţia Chirurgie.

Victima, Anca Patriche, venise acolo pentru a-şi lua lucrurile personale, ea urmând să aibă alt birou, într-o clădire alăturată spitalului, după ce obținuse funcţia de director medical. Între cei doi a fost o scurtă discuţie, după care soţul s-a năpustit asupra femeii cu un cuțit și a lovit-o de mai multe ori. Aceasta, rănită, a apucat să ţipe de două ori. Ucigaşul a mai stat în încăpere o scurtă perioadă de timp, moment în care victima agoniza, iar apoi bărbatul a ieşit pe hol. Ţipetele victimei i-au au alertat imediat pe colegii săi, dar nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea sa. Dumitru Patriche s-a aşezat liniştit pe o bancă, fiind imobilizat de agenţii de pază până la venirea unui echipaj de Poliţie.

Anca Daniela Patriche nu a avut nicio şansă de supravieţuire, chiar dacă a primit ajutor medical imediat după ce a fost înjunghiată. Din cele câteva lovituri aplicate cu un cuţit ce avea lama de 25 de centimetri, una i-a secţionat vena jugulară şi carotida.

Anchetatorii au considerat că este vorba despre o crimă cu premeditare, încadrarea juridică fiind omor calificat. Pentru această faptă, pedeapsa este între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro