Antena Căutare

Cristian Anghel, condamnat pentru coruptie, va fi eliberat conditionat

Fostul primar din Baia Mare Cristian Anghel, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare pentru coruptie, va fi eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Maramures a respins, marti, recursul procurorilor DNA la sentinta privind eliberarea conditionata a acestuia, decizia fiind definitiva.

Procurorii DNA Cluj au cerut ca Anghel sa ramana in arest deoarece este pericol social, in timp ce avocatii apararii au depus in instanta un memoriu semnat de peste 30 de colegi de detentie ai lui Anghel, in care acestia arata ca fostul primar a avut o conduita ireprosabila in inchisoare.

Anghel a spus, in fata instantei, ca ar dori sa fie eliberat pentru ca nu reprezinta un pericol social si ar dori sa isi reia activitatea la catedra.

"As dori sa imi reiau activitatea la catedra, sa imi dau al doilea doctorat, merit sa fiu liber si sa ma reintegrez in societatea pe care am condus-o timp de 17 ani. Eu cred ca sunt reabilitat, am muncit peste 70 la suta din totalul perioadei de detentie si nu reprezint un pericol social", a spus Anghel.

Expertul in comunicare de la Tribunalul Maramures Anamaria Miclaus a declarat ca instanta a respins recursul DNA, sentinta fiind definitiva si executorie, adica va fi pusa de indata in aplicare.

"Fostul primar Cristian Anghel ar putea fi eliberat chiar in cursul zilei de marti, dupa ce sentinta va fi comunicata Penitenciarului Baia Mare. Procurorii DNA Cluj au depus la ICCJ o cerere de stramutare a dosarului privind cererea de eliberare conditionata, iar daca aceasta cerere va fi admisa hotararea Tribunalului Maramures de astazi (marti - n.r.) va fi desfiintata, dar deocamdata aceasta este executorie, adica se pune in aplicare", a spus Miclaus.

Cererea de stramutare va fi judecata de ICCJ in 7 aprilie.

Cristian Anghel, la acea vreme primar PNL in Baia Mare, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, la sfarsitul lunii septembrie 2007, fiind acuzat de abuz in serviciu in legatura cu supraevaluarea unui imobil din localitate, astfel ca s-ar fi prejudiciat bugetul administratiei municipale cu aproape 400.000 de euro.

Cristian Anghel a fost condamnat, la jumatatea lunii martie 2010, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani si jumatate de inchisoare cu executarea pedepsei, dupa ce instantele inferioare il achitasera.

Anghel a depus o contestatie in anulare impotriva sentintei Curtii de Apel Cluj.

Sursa: Jurnalul National

Un prahovean a fost prins cu 1.5 kg de mercur... Bercea Mondial a vrut s-o dea la pace cu nepotul injunghiat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x