Antena Căutare

Gata, de mâine se scumpesc gazele. Cu cât va crește valoarea facturii

Preţul plătit de populaţie pentru gazele naturale va creşte cu aproximativ 5,6% în medie, începând de miercuri, 10 ianuarie, potrivit unui comunicat al Federaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie. 

Preţul plătit de populaţie pentru gazele naturale va creşte cu aproximativ 5,6% în medie, începând de miercuri, 10 ianuarie, potrivit unui comunicat al Federaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie.

"Ca urmare a creşterii costului de achiziţie a gazelor naturale pe care furnizorii îl plătesc producătorilor de gaze naturale, ANRE a decis, în conformitate cu metodologia în vigoare, majorarea preţului final al gazelor naturale pentru populaţie în medie cu aproximativ 5,6%, începând cu data de 10 ianuarie. Acest procent de creştere variază de la un furnizor la altul", spun reprezentanţii ACUE.

„Solicitările furnizorilor privind actualizarea CUG s-au situat între 0,8-1,1 bani/kWh. Ca urmare a analizei efectuate de către ANRE, pe baza datelor transmise de către titularii de licenţă de furnizare care au în portofolii clienţi casnici reglementaţi, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat nivelul CUG de 88,28 lei/MWh. Modificarea valorii CUG generează o creştere a preţurilor reglementate, concomitent cu alte actualizări ale elementelor componente ale preţurilor începând cu data de 10 ianuarie 2018", se arată în comunicatul instituţiei de reglementare.

Oficialii ANRE au susţinut că impactul unitar în preţurile practicate de furnizorii clienţilor casnici reglementaţi este de 0,68 bani/KWh, ceea ce reprezintă o creştere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 KWh/lună/loc de consum.

Sursa: Agerpres

Foto: pixabay

O femeie însărcinată a fost atacată de propriul frate, cu pila unei drujbe. Rana a fost atât de adâncă, încât a rănit și... Lovitură grea pentru medicul din Băicoi! După ce a făcut scandal, a refuzat internarea și a rupt fișa unei paciente, doc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x