Antena Căutare

Cu ce ne încălzim la iarnă! Românii caută soluţii pentru a nu face frigul în case!

În prag de iarnă şi ameninţaţi de anul viitor cu tăierea subvenţiei la încălzirea centralizată, românii caută soluţii pentru a nu face frigul în case!

În prag de iarnă şi ameninţaţi de anul viitor cu tăierea subvenţiei la încălzirea centralizată, românii caută soluţii pentru a nu face frigul în case!

Vânzările la centrale pe gaze şi calorifere electrice sunt mai mari cu 15-20 la sută faţă de anul trecut. Cei care îşi permit îşi înstalează chiar pompe de căldură, care folosesc energia solului.

Caloriferul electric pe ulei îl găsim în casele multor români. Ieftin şi rezistent, încălzeşte rapid o garsonieră sau un butic. Între 180 şi 300 de lei costă unul. Iar în această perioadă este printre cele mai cumpărate produse.

Pentru apartamente, centralele pe gaze rămân în top. Costul variază de la 2.700 la 7.500 de lei. Modelele anului 2017 primesc comenzi direct pe telefonul mobil.

Şi încălzirea prin pardoseală este o soluţie pentru case şi vile. 5 mii de euro costă o instalaţie pentru a acoperi 100 de metri pătraţi. Avantajul tehnologiilor mai scumpe este că întreaga cheltuială se amortizează în câţiva ani prin costul redus la încălzire. Toate aceste echipamente sunt soluţii pentru românii care se tem că preţul gazelor va creşte în perioada următoare sau că subvenţiile la căldura centralizată vor dispărea, aşa cum se anunţă de anul viitor.

Însă chiar şi aici preţurile au explodat în ultimii ani, astfel că acum o tonă de lemn de foc costă 100 de euro.

Creștinii din România sărbătoresc UN MARE SFÂNT. 2 noiembrie, zi importantă în calendarul ortodox!... Tânăra arsă de vie în accidentul oribil din Suceava şi-a presimţit moartea?! Mesajul postat pe Facebook cu doar câteva o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x