Antena Căutare

Creștinii din România sărbătoresc UN MARE SFÂNT. 2 noiembrie, zi importantă în calendarul ortodox!

În ultimii ani ai vieții sale, Arhimandritul Gavriil a devenit o persoană foarte respectată și iubită în Georgia, fiind vizitat zilnic de credincioși din toată țara. Foarte mulţi dintre ei s-au vindecat ca urmare a rugăciunilor lui.

În ultimii ani ai vieții sale, Arhimandritul Gavriil a devenit o persoană foarte respectată și iubită în Georgia, fiind vizitat zilnic de credincioși din toată țara. Foarte mulţi dintre ei s-au vindecat ca urmare a rugăciunilor lui.

Părintele Gavriil a fost canonizat de Biserica Georgiei în rândul sfinţilor celor nebuni pentru Hristos, a căror pomenire liturgică se face ca pentru sfinţii monahi, chiar şi atunci când au fost simpli mireni.

Goderdzi Urghebadze (cel ce va să fie Sfântul Gavriil) s-a născut pe 26 august 1929, la Tbilisi, capitala Georgiei. A plecat în pace către patria veşnică pe 2 noiembrie 1995. A fost canonizat pe 21 decembrie 2012, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Georgiei, având ca dată de prăznuire 2 noiembrie.

Citeste mai multe informatii despre Sfantul Gavriil Ivireanul cel nebun pentru Hristos

Sfintii Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor si Agapie au fost crestini persani si au primit mucenicia in vremea imparatului Sapor al II-lea (339-379).

Pentru ca au marturisit ca sunt crestini au fost supusi celor mai crunte torturi. In vremea intemnitarii lor, ingerul Domnului s-a coborat de mai multe ori si o data si Hristos, in chipul unui barbat cu fata luminoasa ca soarele, spre a-i intari in rabdarea suferintelor.

Prin rugaciunile lor, au daramat idolul lui Die, au amutit pe Sapor si tot prin rugaciunea lor, i s-a dezlegat limba. Datorita acestor minuni, multi pagani au primit credinta in Hristos.

Aftonie, unul dintre tortionari, a crezut in Hristos si a strigat cu glas mare: "Mare este Dumnezeul Crestinilor!" Pentru aceasta el a fost omorat pe loc, impreuna cu alti crestini persani.

FENOMEN neobișnuit petrecut astăzi în București: „Este legat de densitatea aerului. E o situație SPECIALĂ.”... Cu ce ne încălzim la iarnă! Românii caută soluţii pentru a nu face frigul în case!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x