Live acumiUmor
Prime Time 20:50Observator Special

Persoanele vindecate de coronavirus rămân cu sechele. Medic de urgență: ”Nu poți să mănânci sau să te miști două-trei săptămâni. Durerea necesită sedative!”

Noul coronavirus nu este doar o simplă gripă, așa cum au afirmat unele voci de-a lungul timpului, iar un medic a dezvăluit că persoanele infectate care reușesc să învingă infecția vor rămâne, din păcate, cu sechele.

Persoanele vindecate de coronavirus rămân cu sechele. Medic de urgență: ”Nu poți să mănânci sau să te miști două-trei săptămâni. Durerea necesită sedative!”

Într-o postare făcută publică pe Facebook, Cosmin Limibir, medic la Spitalul Județean Reșița, susțin ecă persoanele infectate cu noul coronavirus, care reușesc să se vindece, vor rămâne cu sechele. Spre exemplu, un tânăr care ajunge pe ventilație poate să piardă până la 40 la sută din masa musculară în 20 de zile.

De asemenea, medicul susține că aceste persoane pot se confrunte și traumea sociate la nivelul gurii ori corzilor vocale.

Ba mai mult, pentru a-i face pe oameni să înțeleagă pericolul acestei infecții, medicul a făcut publice câteva imagini cu persoane intubate și ventilate artificial.

Previziune cumplită de la OMS! Ce se poate întâmpla cu noul coronavirus, în următoarea perioadă! „Este important să fim realişti!”

"Este o ventilație INVAZIVĂ, sub anestezie generală, și constă în a sta de două până la fără săptămâni FĂRĂ A TE MIȘCA, de multe ori cu fața în jos", scrie medicul.

"NU POȚI SĂ VORBEȘTI SAU SĂ MĂNÂNCI, sau să faci ceva în mod natural. Disconfortul și durerea necesară necesită sedative și calmante. În timpul în care pacientul are nevoie de mașină să respire, se face în comă artificială sau indusă", precizează Cosmin Librimir. Acesta precizează că cei care rezistă și scapă vor rămâne cu sechele. "Coronavirus nu e o simplă răceală", conchide medicul.

Ultimă oră! Noi decese provocate de COVID-19, în România. Bilanțul a ajuns la 1.107. Cum a evoluat numărul infectărilor cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, cifre oficiale

În România au fost confirmate, până acum, 16.871 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit peste 1.100 persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Recomandari