Căutare Live

„A cerut ajutor, degeaba!” Cu lacrimi în ochi, cea care a găsit-o pe asistenta ucisă de soț face dezvăluiri dureroase. Totul putea fi evitat!

Cu lacrimi în ochi, colega care a găsit-o pe asistenta ucisă de soț într-un spital din Piatra Neamț, a dezvăluit că Anca Patrice a cerut ajutor de nenumărate ori, terorizată de abuzul la care o supunea soțul ei. În lipsa unor legi clare împotriva violenței domestice, nu s-a putut face nimic. Este povestea tragică a unei morți ce putea fi foarte ușor evitată.

Mărturiile colegei asistentei ucise de soț

Anca Patrice se pregătea să înceapă o nouă viață, departe de bărbatul care o chinuise ani în șir. Înaintase actele de divorț și recent primise o promovare la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț.

Toate visele ei s-au năruit în câteva momente. Anca a avut o moarte cumplită, sfârtecată de lama unui cuțit mânuit de cel care îi era, încă, soț.

„Am fost de serviciu. Suntem martorii unei tragedii care ar fi putut fi evitată dacă legislaţia în vigoare ar proteja mai mult victimele violenţelor conjugale. A cerut ajutor, din câte am înţeles, dar nu a fost suficient. Un mesaj pentru femeile victime ale abuzurilor: Cereţi ajutor, cereţi ajutor colegilor, prietenilor, vecinilor, iar cei care află să ofere acest ajutor”, spune femeia, cu ochii în lacrimi.

Eugenia Antohe era și ea de serviciu în spital. Ea a fost care a găsit-o pe Anca, într-o baltă de sânge.

„Am deschis o uşă, unde am găsit-o pe colega noastră agresată. Era grav. Nu s-a putut face nimic”, afirmă Eugenia Antohe.

Asistenta a vorbit și despre ucuria pe care o simţea Anca Patriche, proaspăt numită în postul de director de îngrijiri.

„Era proaspăt numită pe postul de director de îngrijiri, era mulţumită că a câştigat acest concurs prin muncă. Îl merita. O persoană minunată din toate punctele de vedere şi toţi colegii sunt în asentimentul meu”, mai spune colega asistentei ucise.

Bărbatul nu a putut fi audiat după ce și-a ucis soția cu zece lovituri de cuțit, din cauza stării sale psihice. Cu toate astea, anchetatorii iau în calcul premeditarea, criminalul plecând de acasă cu cuțitul într-o sacoșă, a precizat Procurorul Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ.

„Am încercat să îl determinăm să dea o declaraţie dar nu am reuşit şi am amânat audierea lui în calitatea de suspect şi inculpat pentru săptămâna viitoare, când probabil că din punct de vedere psihic el se va limpezi şi atunci o să îşi poată face şi apărări, o să aibă o declaraţie completă, să ne prezinte un tablou mai detaliat al motivelor care au dus la săvârşirea acestei fapte”, a spus procurorul.

Mai multe detalii, puteți citi aici: Cum a fost filmat bărbatul care și-a ucis soția în Spitalul din Piatra Neamţ. Primele declarații ale criminalului: „Am vrut să o felicit”

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Tânără din Alba-Iulia, găsită de părinți în comă, în casa unui bărbat. Părinții fetei, acuzații grave!...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri