Antena Căutare

Cum alegi cele mai bune ghiozdane pentru copii și la ce să fii atent

Începutul de an școlar și alegerea unui ghiozdan de calitate potrivit pentru copil pot fi o adevărate provocare. Cele mai bune ghiozdane pentru copii sunt cele care îndeplinesc anumite criterii și se potrivesc micuțului școlar. Iată de ce trebuie să ținem cont

Cum alegi cele mai bune ghiozdane pentru copii și la ce să fii atent
Ghiozdane copii

Începutul de an școlar și alegerea unui ghiozdan de calitate potrivit pentru copil pot fi o adevărate provocare. Cele mai bune ghiozdane pentru copii sunt cele care îndeplinesc anumite criterii și se potrivesc micuțului școlar. Iată de ce trebuie să ținem cont

Sunt o mulțime de variante de ghiozdane în zilele noastre, iar părinții sunt adesea puși în dificultate atunci când trebuie să aleagă ghiozdanul potrivit pentru copilul lor, mai ales dacă sunt la început de drum și nu au experiență.

Cum alegi cele mai bune ghiozdane

  • Dimensiunea ghiozdanului

Mai ales pentru copiii din clasele primare, dar și pentru ceilalți, dimensiunea ghiozdanului este foarte importantă pentru ca școlarul să se simtă confortabil și să nu-i fie afectată postura.

Așadar, pentru a nu incomodă copilul, ai grijă că ghiozdanul să nu ajungă mai jos de zona mijlocului sau mai sus de zonă umerilor; să nu se extindă cu mai mult de 3 cm în lateralul umerilor.

  • Greutatea ghiozdanului

Specialiștii susțin că un ghiozdan trebuie cântărească mai puțin de 15% din greutatea prichindelului tău, luând în considerare și toate rechizitele și cărțile care vor fi în interior.

Așadar, un copil care cântărește 40 de kilograme, ghiozdanul nu ar trebuie să depășească 6 kg, iar pentru un copil de 20 de kilograme, ghiozdanul plin cu cărți ar trebui să ajungă la mai puțin de 3 kilograme.

  • Materialul ghiozdanului: cum alegi ghiozdane rezistente

Un material pentru ghiozdane rezistente este considerat cel sintetic din poliester sau nailon. Mai mult, aceste fibre sunt deseori rezistente la apă, factor important în special la începutul școlii, în sezonul ploios. Pentru suprafața posterioară a ghiozdanului, optează pentru un material care să respire, care să nu îl facă pe copil să transpire.

  • Bretelele ghiozdanului, la ce să fii atent

Bretelele trebuie să fie ajustabile, late și, preferabil, căptușite cu burete. Mai mult, poți alege un ghiozdan care să aibă bretele și în jurul bazinului și al pieptului. Cureaua din jurul bazinului trebuie să fie fixată după dimensiunea copilului și are rolul de a prelua o parte din greutatea de pe umeri. Cureaua din dreptul pieptului este folosită pentru a apropia bretelele de umăr și a permite mișcarea liberă a mâinilor.

Citește și: Vouchere pentru rechizite în anul școlar 2019-2020. În ce condiții se acordă cei 250 de lei

  • Ghiozdan-troller

Pe lângă ghiozdanul clasic, în zilele noastre există și opțiunea unui ghiozdan troller, pe care copilul îl poate transporta pe roți. Acest tip devine din ce în ce mai popular, deoarece copilul nu trebuie să mai care greutate în spate, ci o poate trage sau împinge confortabil pe roți. Acesta este recomandat mai ales în cazul copiilor care au multe rechizite de cărat, iar greutatea ghizodanului depășește recomandările.

  • Geanta de umăr, în locul ghiozdanului?

Pentru primul an de școală răspunsul este, clar, ghiozdan. Pe măsură ce micul școlar se face tot mai mare s-ar putea să i se schimbe gusturile și, de asemenea, necesitățile.

După clasa a IV-a, când materiile de învățământ se înmulțesc și cerințele de la clasă impun o greutate mai mare, va puteți gândi la un ghiozdan de tip troller. Când copilul simte că greutatea este prea mare pentru a fi carată în spate se va folosi ușor de această facilitate. În plus, un astfel de ghiozdan poate fi cu ușurință transformat într-un ruscac potrivit pentru excursiile din vacanță.

În ceea ce privește gențile purtate pe umăr, părerile sunt împărțite. În principiu, ele sunt indicate pentru școlării mai mari.

  • Accesorii utile pentru școală

Este posibil că achiziționarea rechizitelor școlare și a celor necesare pentru un bun început de an școlar să va zăpăcească și să uitați anumite detalii aparent lipsite de importantă. Țineți cont de faptul că școlarul sau școlăriță va avea ore de sport, activități practice, ore de dans etc. Poate că n-ar fi rău să îi cumpărați o gentuță separată, destinată acestor activități. Veți evită astfel înghesuială din ghiozdan și va veți obișnui copilul să fie ordonat.

Citește și;

Şaisprezece irakieni şi afgani, prinşi de poliţiştii de frontieră de la Borş când încercau să treacă ilegal în Ungaria... Anchetă la Poliţia Prahova, după ce componente IT sigilate ca obiecte corp delict au fost furate din sediul Poliţiei Cor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x