Cum să alegi cele mai bune acuarele pentru școlari

 

Atunci când îți pregăteşti copilul pentru şcoală, din lista de rechizite nu trebuie să lipsească acuarelele. Indiferent dacă cel mic foloseşte acuarele pentru pictură ca un hobby sau are nevoie de acestea pentru orele de desen, vopselele colorate îi vor fi de ajutor, pentru a se relaxa şi pentru a învăţa lucruri noi.

Pe piaţă, există numeroase categorii de acuarele şi cel mai probabil, te întrebi cum să le alegi pe cele mai bune pentru cel mic. Din acest motiv, în acest articol îţi vom prezenta criteriile de care să ţii cont în alegerea acuarelelor pentru şcolari şi care sunt caracteristicile care diferenţiază aceste produse.

Alegerea tipului potrivit de acuarele

Pentru a te asigura că cel mic beneficiază de cele mai bune acuarele pentru şcoală sau pe care să le utilizeze în timpul liber, este nevoie să optezi pentru tipul potrivit de vopsele. În funcţie de rezistenţă, culoare, transparenţă sau gradul de uscare a acuarelelor, acestea sunt disponibile într-o gamă variată.

 • Pentru începătorii în arta picturii, aşa cum este copilul aflat pe băncile şcolii, se recomandă alegerea unor acuarele cu un pigment de concentraţie mică, care au un preţ avantajos.
 • Optează pentru o paletă mică de culori, care prezintă nuanţele principale de verde, albastru, alb, roşu sau negru, cu ajutorul cărora cel mic poate realiza desene clasice, specifice unui mic pictor, la început de drum.
 • Aceste acuarele sunt recomandate oricărei persoane care nu se bucură de dexteritate în mânuirea pensulelor şi a combinării culorilor.
 • În plus, acuarelele pot fi alese şi în funcţie de gradul lor de rezistenţă în timp. În acest sens, culorile acrilice sunt cele mai indicate, deoarece sunt pe bază de apă şi rămân intacte chiar şi în contact cu lumina naturală sau artificială.
 • Poţi verifica consistenţa şi grosimea culorii, caracteristici care însumează vâscozitatea acuarelelor acrilice. În timp ce acuarelele solide sunt mai uşor de mixat, cele lichide se recomandă în cazul în care şcolarul doreşte să realizeze o pictură cu multe detalii.
 • În funcţie de timpul de uscare a culorilor acrilice, poţi alege acuarelele care să nu se usuce rapid, înaine de a fi aplicate pe foaia de lucru.

Factori care influenţează calitatea acuarelelor

Cu siguranţă cel mic îşi doreşte să realizeze cele mai frumoase desene, de aceea trebuie să investeşti în produse de bună calitate, care vor rezista în timp. Alegerea ta în ceea ce priveşte acuarelele pentru şcolari va depinde şi de tendinţele artistice ale celui mic.

 • Poţi achiziţiona acuarele destinate amatorilor, cu pigmenţi accesibili sau concepute special pentru profesionişti, cu o concentraţie mai mare de pigmenţi şi cu o rezistenţă mai bună.
 • Dacă cel mic este începător şi doreşte să experimenteze tainele picturii, îi poţi cumpăra un set pentru amatori, urmând să îi completezi colecţia de pictură cu produse pentru profesionişti, care sunt mult mai rezistente.
 • Alege să investeşti în acuarele rezistente, de calitate, care conţin culori vii, uşor de folosit.

Transparenţa acuarelelor

Pe lângă gradul de vâscozitate sau rezistenţă a acuarelelor, transparenţa reprezintă una dintre caracteristicile care le poate deosebi de alte vopsele solubile în apa.

 • Această transparenţă este indicată printr-un cod, existent pe fiecare produs, reprezentând gradul de lumină care se reflectă pentru a crea un efect deosebit, în contact cu foaia pentru desen.
 • Transparenţa acuarelelor va influenţa desenul final al şcolarului, de aceea acest criteriu trebuie luat în calcul în momentul aplicării culorilor pe foaie.
 • Dacă cel mic preferă culorile opace, trebuie să ştii că transparenţa acestora poate fi îmbunătăţită prin adăugarea apei, care poate diminua, însă, intensitatea culorilor.

De ce sunt avantajoase acuarelele acrilice

Dintre toate variantele de acuarele disponibile, cele acrilice sunt preferatele tuturor, mai ales ale şcolarilor care iubesc pictura. Aceste seturi de culori acrilice conţin numeroase culori, care pot fi combinate armonios, pentru a obţine noi nuanţe.

 • Majoritatea seturilor de culori acrilice vin sub formă de tuburi, care îl vor ajuta pe cel mic să dozeze atent cantitatea de vopsea de care are nevoie, fără a produce risipă.
 • Totodată, aceste culori sunt şi uşor de curăţat de pe mâini şi pensule, având o bună putere de acoperire.
 • Alte avantaje ale acuarelelor acrilice sunt reprezentate de durabilitatea culorilor şi de adaptabilitatea acestor produse, care sunt caracterizate şi de o bună capacitate de amestecare.
 • Pentru şcolari, culorile acrilice sunt recomandate pentru calitatea pigmenţilor, care le vor permite să avanseze în arta picturii.

Dacă îţi doreşti ca cel mic să se dezvolte într-un mod armonios şi să îşi îmbunătăţească unele capacităţi artistice, pictura reprezintă modalitatea potrivită de a-i stimula creativitatea. Alege întotdeauna acuarele de calitate, în culori vii şi rezistente, pe care şcolarul să le folosească pentru desene deosebite pe planşă.facebook whatsapp twitter pinterest