Antena Căutare

Cum se face alegerea corecta a unei pompe submersibile

In primul rand trebuie clarificata diferenta dintre o pompa submersibila si un hidrofor. Acest concept poate deruta orice persoana, avand in vedere faptul ca amandoua servesc aceluiasi scop - acela de a alimenta o incapere sau de a iriga un teren.

In primul rand trebuie clarificata diferenta dintre o pompa submersibila si un hidrofor. Acest concept poate deruta orice persoana, avand in vedere faptul ca amandoua servesc aceluiasi scop - acela de a alimenta o incapere sau de a iriga un teren. Insa ceea ce le deosebeste sunt sistemele, modul de functionare si principiile.

Un hidrofor poate colecta apa de la o anumita adancime, insa o pompa sumersibila are capacitatea de a impinge cantitatea de apa catre suprafata, de a o colecta si chiar de a depozita pentru o perioada de timp pentru a putea folosi la nevoie in cel mai potrivit mod posibil.

Pe shop-einstal.ro se gasesc o multime de pompe, fiecare cu un scop anume, fie pentru a colecta apa si de a o purifica, fie pentru a fi folosita in irigarea terenurilor cu o suprafata mare sau care colecteaza apa de la adancimi mari. Produsele puse la dispozitie corespund normelor de calitate impuse de catre legislatia nationala si europeana, avand un standard de calitate pe masura.

Avantajul pe care il prezinta o pompa submersibila este faptul ca acesta se automorseaza si nu necesita asamblare din partea unui profesionist. Datorita introducerii direct in apa, este mai usor de intretinut, da un randament mai bun si este silentioasa.

Conteaza gradul de puritate al apei cand se alege o pompe submersibile einstal?

Daca apa care urmeaza sa fie colectata este curata, nu prezinta impuritati considerabile, atunci se va face alegerea unei pompe pentru apa curata. Trebuie luata in considerare aceasta propietate pe care o au pompele submersibile utilizate pentru pomparea de apa murdara, deoarece folosirea unei pompe nepotrivite poate duce la deteriorarea acesteia, neavand capacitatea de a opri patrunderea de impuritati in tubul colector.

Conteaza debitul de refulare?

In functie de dimensiunea casei, numarul de membri ai familiei, numarul de bai, de robinete si de aparate ce folosesc apa, trebuie sa fie luat in vedere si apreciat cam ce cantitate de apa se consuma. O casa mica se apreciaza undeva la un debit de 1000 – 2000 de litri de apa pe ora. Cu cat dimensiunea casei, numarul membrilor din familie si a bailor precum si a aparatelor creste, cu atat o sa creasca si necesarul de apa.

Alte proprietati ce sunt recomandate in alegerea unei pompe submerbile

Materialul recomandat de catre specialisti este inoxul, deoarece prezinta un grad de durabilitate mai mare comparativ cu restul materialelor. Daca pompa are presostat, presiunea este monitorizata in mod constant ceea ce reprezinta o utilizare optima a utilajului. Un alt avantaj de care poate beneficia o pompa sumersibila este asocierea ei cu un plutitor care sa aprecieze cantitatea apei de unde este colectata, iar atunci cand se ajunge la epuizarea sursei, pompa sa se opreasca automat pentru a nu se produce deteriori asupra ei.

Daca se vor lua in considerare cele enumerate mai sus atunci cand se vor achizitiona produse oferite de Shop-Einstal.ro, alegerea pompei sumersibile potrivite nu ar trebuie sa reprezinte o dificultate pentru cumparator.

Ultima oră! Zece persoane rănite, după ce o maşină a intrat într-o staţie de autobuz, în Germania... Cine este jandarmul de la Brașov care a fost prins cu droguri în valoare de 15.000 de euro! Abia absolvise școala de sub...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x