Antena Căutare

Cum ar trebui, de fapt, să fie purtată masca de protecție împotriva COVID-19. Expert în pneumologie: ”Pauzele sunt foarte importante!”

Masca de protecție împotriva coronavirusului ar trebui purtată cu pauză, potrivit medicilor de la Spitalul Vithas Xanit Internațional din Malaga, Spania. Mai exact, ei susțin că la fiecare 60 de minute, oamenii ar trebui să facă o pauză de 5-10 minute pentru a respira profund și pentru a-și aerisi fața. 

Cum ar trebui, de fapt, să fie purtată masca de protecție împotriva COVID-19. Expert în pneumologie: ”Pauzele sunt foarte importante!”
Cum ar trebui, de fapt, să fie purtată masca de protecție împotriva COVID-19. Expert în pneumologie: ”Pauzele sunt foarte importante!”

Potrivit ABC.es, un expert în pneumologie a vorbit despre felul în care ar trebui purtată masca de protecție, el susținând că pauzele sunt binevenite pentru menținerea sănătății.

Ideal, cel puțin din punct de vedere respirator, ar fi bine să fie făcută o pauză de cinci sau chiar zece minute la fiecare oră ori chiar 45 de minute, îndepărtând masca de protecție și respirând câteva minute.”, a declarat Gustavo de Luiz, șeful serviciului de pneumologie din Vithas Xanit Internacional.

Dublu record negativ! Cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus și cel mai mare număr de decese, în România! 1.378 de noi îmbolnăviri de COVID-19! Câte persoane au murit

Acest specialist a precizat, de asemenea, că, ”pauza ar trebui făcută doar dacă reglementările privind utilizarea măștii nu sunt încălcate în niciun moment”.

De asemenea, el a precizat că ”o mască de unică folosință n-ar trebui să fie refolosită dacă a fost purtată mai mult de patru ore, dacă este umedă ori deteriorată”. În plus, el atrage atenția că masca de protecție trebuie păstrată într-un loc adecvat, fără germeni.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Dublu record negativ în România, în ultimele 24 ore, în România

Încă 1.378 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în România. Bilanțul total a ajuns la 59.273. A fost atins un nou număr-record de decese, respectiv 50.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.343.315 de teste. Dintre acestea 23.946 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.276 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.670 la cerere.

Ultimă oră! Legea carantinei, atacată la CCR. Internarea pacienților în spitale ar putea fi din nou sistată

Până astăzi, 2.616 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 06.08.2020 (10:00) – 07.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 50 de decese (31 bărbaţi şi 19 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Ultimă oră! Legea carantinei, atacată la CCR. Internarea pacienților în spitale ar putea fi din nou sistată... Elevii vor reveni la școală doar în anumite condiții. Raed Arafat, avertisment pentru părinți: ”Dacă vezi că copilul are...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x