Antena Căutare

Ultimă oră! Legea carantinei, atacată la CCR. Internarea pacienților în spitale ar putea fi din nou sistată

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională prevederile articolului 8 din legea privin carantina, referitor la ”izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”.

Ultimă oră! Legea carantinei, atacată la CCR. Internarea pacienților în spitale ar putea fi din nou sistată
Legea carantinei a fost atacată la CCR | Hepta

Premierul Ludovic Orban a afirmat că Avocatul Poporului recidivează şi atacă ”legi fundamentale”. ”Mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României” a transmis Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Citește și: Armata preia conducerea Direcției de Sănătate Publică București. Schimbări de ultimă oră, anunțate de ministrul Sănătății

CCR verifică din nou Legea carantinei din România

Avocatul Poporului a depus, vineri, la CCR o sesizare de neconstituţionalitate care vizează articolul 8, alineatele 3- 9 din legea privind carantina, referitor la ”izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”

”După ce trei săptmâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare a pacienţilor diagosticaţi pozitivi (...), după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice a avut lipsa unui cadru legislativ, Avocatul Poporului recidivează şi atacă şi o lege care a fost adoptată de Parlament, în urma deciziei CCR. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care personal nu o înţeleg. Persistenţa de a ataca leg fundamentale care permit Guvernului şi autprtăţilor sanitare să se lupte împotriva epidemiei, mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”, a afirmat Ludovc Orban, la începutrul şedinţei de Guvern.

Școli din Germania, închise la câteva zile după începerea anului școlar. Sute de elevi și zeci de profesori au fost trim... Cum ar trebui, de fapt, să fie purtată masca de protecție împotriva COVID-19. Expert în pneumologie: ”Pauzele sunt foart...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x