Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cum arată acum secţiile de terapie intensivă de la Ploieşti: Dacă moare un pacient, patul e ocupat imediat! Imagini cu puternic impact emoțional - Video

Coronavirusul găseşte noi şi noi victime: 1.112 români au fost depistaţi pozitiv în ultimele 24 de ore. La Anestezie Terapie Intensivă sunt internați 285 de pacienți. În spatele cifrelor seci care cresc de la zi la zi sunt oameni, pacienţi şi medici, fiecare cu povestea şi lupta sa.

O echipă Observator a intrat în secţiile de terapie intensivă de la Ploieşti, în spitalul judeţean şi în unitatea mobilă trimisă în ajutor acolo.

Pacient de 50 de ani care a fost la ATI: Protejaţi-vă, purtaţi masca!

În sunetul aparatelor care măsoară viaţa, cu un tub de oxigen care-l ajută să respire, un pacient de 50 de ani îşi adună puterile să ne dea un sfat: protejaţi-vă, purtaţi masca! El şi-a învăţat lecţia: a fost coronasceptic, dar s-a vindecat. Acum luptă cu boala într-un pat de spital la terapie intensivă.

Citește și:

Cât ne protejează, de fapt, masca. Experimentul făcut de un medic român din SUA, dovada așteptată de toată lumea

Medicii nu au timp să-şi tragă sufletul. Au pierdut un pacient, dar locul lui e ocupat imediat de un altul. O nouă luptă pentru viaţă abia începe. Şi misiunea nu se mai termină de luni şi luni de zile. Iar acum doctorii şi asistentele trebuie să se împartă între terapia intensivă din spitalul judeţean şi cea mobilă, din curte.

Medicii, mesaj pentru românii care nu cred în coronavirus

Confruntaţi cu o boală pentru care nimeni nu i-a pregătit în lungii ani de şcoală, medicii au şi ei un mesaj. Acelaşi de când a început epidemia

"Sunt persoane care, într-adevăr nu cred. Şi cred că ar fi bine să vadă ce se întâmplă aici, la ATI", spun la unison medicii.

Recomandari