Antena Căutare

Cum arată noua magistrală M5 a metroului din Drumul Taberei și când va fi dată în folosință - Galerie FOTO

Șantierul Magistralei M5 de metrou, cel din Drumul Taberei este gata și va fi dată în folosinţă cât de repede este posibil, în aproximativ două luni. Premierul Ludovic Orban a făcut o vizită de lucru și a testat funcționalitatea noului metrou al Capitalei.

Cum arată noua magistrală M5 a metroului din Drumul Taberei și când va fi dată în folosință - Galerie FOTO Galerie
Magistrala M5 a metroului din Drumul Taberei | Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, după o vizită de lucru la şantierul Magistralei M5 de metrou, că aceasta va fi dată în folosinţă cât de repede este posibil, menţionând că o serie de probleme tehnice existente pot fi soluţionate în cel mult două luni.

"Astăzi, această magistrală prinde contur şi va fi dată în folosinţă cât de repede este posibil. Investiţiile făcute aici sunt investiţii care au utilitate. Lucrarea este extrem de complexă, conţine foarte multe elemente de noutate. (...) Sistemele automatice, de comunicaţii, de comandă sunt ultramoderne. Sunt inclusiv detalii tehnice care reprezintă o noutate pe această magistrală şi care reduc mentenanţe, cresc siguranţa în exploatare şi asigură un confort şi o viteză de deplasare superioare faţă de celelalte magistrale", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă.

Cum arată noua magistrală M5 a metroului din Drumul Taberei și când va fi dată în folosință - Galerie FOTO

Magistrala M5 a metroului din Drumul Taberei

Inquam Photos / Octav Ganea

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Orban estimează încă două luni până când Magistrala 5 va fi dată în folosință

El nu a oferit un termen exact pentru finalizarea lucrării, menţionând că pentru gura de ventilare nu poate fi utilizată tehnologia mecanică.

Citește și: Cum te poate infecta cineva cu noul coronavirus, în metrou sau autobuz! Te poate acoperi din cap până-n picioare cu COVID-19! VIDEO

"Cine se frige cu ciorbă suflă şi în iaurt. Când va fi din punct de vedere tehnic posibil de pus în circulaţie, va fi pus în circulaţie. Acest termen va fi cel mai rapid termen posibil. (...) Din punct de vedere tehnic, am evaluat, am analizat care sunt problemele. De fapt, sunt două probleme tehnice. Din păcate, nu se poate aplica o tehnologie mecanică de săpare pentru gura de ventilare, ci este vorba de o săpare manuală, care se datorează unei specificităţi a terenului şi unor sisteme care trebuie puse la punct. După părerea mea, tehnic se poate realiza în decurs de o lună jumătate, maxim două", a spus el.

Cum arată noua magistrală M5 a metroului din Drumul Taberei și când va fi dată în folosință - Galerie FOTO

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul a adăugat că este important ca metroul să fie pus în funcţiune "cât mai repede posibil", dar atunci când proiectul este finalizat din punct de vedere tehnic, astfel încât să nu existe niciun fel de risc.

"Acesta este lucrul cel mai important: siguranţa călătorilor este cea mai importantă, faptul că s-a investit în această magistrală de metrou şi ea va fi la dispoziţia cetăţenilor în cel mai scurt timp posibil, atunci când din punct de vedere tehnic nu va exista niciun fel de risc", a explicat premierul.

Veste bună pentru angajații la stat și la privat! Românii se vor bucura de vouchere de vacanță de peste 1.000 de lei pen... Semnal de alarmă de la șefa Societății de Epidemiologie. Evoluția coronavirusului, semn rău al mișcării maselor: "D...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x