Infecția cu noul coronavirus, extrem de periculoasă! Iată cum se pot degrada plămânii unui tânăr care a contractat virusul, dar nu suferă de alte boli!

Tinereţea şi o sănătate de fier nu sunt garanţii că virusul SARS CoV 2 nu va face ravagii. Într-un apel disperat la responsabilitate, un reputat medic radiolog explică, în exclusivitate pentru Observator, cum atacă noul coronavirus plămânii unor pacienţi tineri şi fără alte afecţiuni. 

”Am văzut deja 1.930 de radiografii de la începutul epidemiei de coronavirus încoace. Au fost aproape 2.000 de radiografii şi aproape 300 de examinări CT, sunt destul de multe. Am trecut prin epidemii de gripă, dar această pneumonie nu seamănă cu nimic din celelalte.”, a declarat dr. Iulia Trifu, medic radiolog, care susține că plămânii unui bolnav sunt extrem de afectați.

Promisiunea recompenselor financiare pentru medicii care au luptat în prima linie cu noul coronavirus a fost respectată pe jumătate

”Sunt pacienţi destul de speriaţi, destul de disperaţi unii dintre ei, nu le vine să creadă că au ajuns în această situaţie, unii dintre ei recunosc că nu au crezut, de la început.”, spune medicul.

Acesta este toracele unui pacient de 48 de ani. Fără alte afecţiuni. Odată infectat, plămânii se degradează cu o viteză ieşită din comun, iar lupta medicilor e măsurată cu cronometrul. În câteva zile, virusul produce leziuni ireparabile.

”Plămânul se umple efectiv cu multiple focare de pneumonie. Acestea pot evolua, se pot mări, pot conflua şi se poate ajunge la umplerea plămânului în totalitate sau aproape în totalitate. Dacă se ajunge la umplerea în totalitate, pacientul nu supravieţuieşte nici măcar intubat şi ventilat.”, a mai spus medicul radiolog.

Bătălie mondială pe tratamentul-minune pentru COVID 19. SUA a cumpărat aproape întreaga rezervă de Remdesivir disponibilă pe piaţă

Iar aceasta este diferenţa dintre un plămân sănătos şi unul afectat de infecţia cu SARS-CoV-2. Leziunile, vizibile cu ochiul liber, sunt rezultatul câtorva zile. Imaginile toracice sunt ale unui pacient de 32 de ani. Fără alte afecţiuni. A fost salvat, după mai bine de trei săptămâni la Terapie Intensivă, unde a stat intubat şi ventilat.

Iulia Trifu este medicul care l-a tratat de coronavirus şi pe căpitanul Mihai Mărginean, după ce s-a infectat în Spitalul Judeţean Suceava.

”Mihai a fost, cred, primul dintre medicii din Cluj pe care i-am avut în această postură. Ne-au dat lacrimile, tuturor. şi mie şi tehnicienilor. Nu ne venea să credem că am ajuns aici, unde ne era frică, să ajungem la un moment dat, să examinăm, ca pacient, unul dintre colegii noştri.”, a mai explicat medicul.

E oficial! Românii infectaţi cu noul coronavirus nu mai pot fi obligaţi să stea în spital, în carantină sau izolare

La fel ca doctorul Mihai Mărginean, Iulia Trifu şi-a făcut publică revolta, într-un apel disperat la responsabilitate.

”Doriţi oare să vă asumaţi faptul şi responsabilitatea de a fi cei care au îmbolnăvit mai departe pe cei dragi? Măcar asta ar fi bine să ne oprească sau să ne responsabilizeze un pic mai mult!”, a declarat medicul, care a continuat: ”Virusul acesta există. Virusul acesta este nou, ştim puţine lucruri despre el, va rămâne cu noi tot restul vieţii noastre şi ceea ce s-a întâmplat anul acesta mi-e teamă că nu este sfârşitul.”

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

România a ajuns, recent, pe locul trei în Uniunea Europeană raportat la numărul prea mare de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus. Şi, dacă cifrele nu scad, nu este exclus să fie reinstituite anumite măsuri de protecţie.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri