Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cum au murit primii șapte români ale căror decese au fost cauzate de noul coronavirus! Au fost testați cu întârziere pentru COVID-19!

Cei șapte români care au murit, după ce s-au infectat cu noul coronavirus, au fost testați pentru COVID-19, după zile întregi de așteptare. Ei nu îndeplineau vechile criterii de testare stabilite de autorități, care au fost valabile până luni.

Cum au murit primii șapte români ale căror decese au fost cauzate de noul coronavirus! Au fost testați cu întârziere pentru COVID-19!

profimediaimages.ro

Doar cea de-a șaptea victimă, care a murit în luni seară, a fost testată în calitate de contact apropiat al celui de-al doilea pacient ucis de coronavirus în România. A doua victimă a fost însă un bărbat care s-a internat lunea trecută la Spitalul Universitar din București și a fost testat abia după patru zile, vineri, când era deja în stare foarte gravă, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca și bărbatul care a murit luni și căruia i-a transmis virusul să fi fost testat tot cu întârziere, potrivit unei analize făcute de Hotnews.ro.

Potrivit autorităților, toate cele șapte victime care au murit după ce s-au infectat cu nol coronavirus sufereau și de alte afecțiuni.

Primul deces, după infectarea cu noul coronavirus, în România

Primul caz de deces din cauza coronavirusului în România este cel al unui pacient din Filiași, întors din Franța pe data de 6 martie. Pe 15 martie, medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Filiași au solicitat testarea pentru COVID-19, fiind refuzați de DSP Dolj: pacientul nu corespundea definiției de caz.

A fost testat în urma insistențelor medicilor, pe 17 martie, și declarat pozitiv pe 18 martie. Decesul s-a produs duminică, 22 martie. 23 de cadre medicale din Filiași sunt în izolare.

Al doilea deces, după infectarea cu noul coronavirus, în România

Cel de-al doilea român ucis de coronavirus - un bărbat de 74 de ani care făcea dializă la Spitalul Universitar. Lunea trecută, el s-a prezentat la Spitalul Universitar cu febră și tuse. Medicii au cerut testarea lui pentru coronavirus, dar au fost refuzați - „nu prezintă context epidemiologic" și „nu corespunde definiției de caz".

A stat patru zile internat în Spitalul Universitar București până când este testat și confirmat cu coronavirus, vineri. Este transferat apoi în stare gravă la Spitalul Victor Babeș, unde moare două zile mai târziu, duminică.

Cel de-al treilea deces, după infectarea cu noul coronavirus, în România

Al treilea caz de deces cauzat de noul coronavirus în România este cel al unui bărbat în vârstă de 70 de ani din Piatra Neamț, fără istoric recent de călătorii, fără contact identificat cu persoană COVID-19 pozitivă. Nu corespundea definiției de caz dată de autorități pentru a fi testat.

Cel de-al patrulea deces, după infectarea cu noul coronavirus, în România

Cel de-al patrulea caz de deces cauzat de noul coronavirus în România este al unei femei în vârstă de 72 de ani, din Suceava, fără context epidemiologic (nu a călătorit în zonă roșie, nu a avut contact identificat cu pacient COVID-19 pozitiv). Nu corespundea definiției de caz pentru a fi testată.

Peste 50 de cadre medicale de la Spitalul Județean din Suceava testate pozitiv.

Cel de-al cincilea deces, după infectarea cu noul coronavirus, în România

A cincea persoană care a murit în România după ce s-a infectat cu coronavirus a fost un bărbat de 71 de ani din Suceava, fără context epidemiologic (nu se încadra pentru a fi testat). Posibil contact al unei alte paciente COVID19 pozitivă, transferată anterior la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Cel de-al șaselea deces, după infectarea cu noul coronavirus, în România

A șasea persoană care a murit în România după ce s-a infectat cu noul coronavirus a fost un bărbat de 64 de ani, din Arad. El a fost internat pe 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad, fiind intubat în secția de terapie-intensivă.

Bărbatul a fost confirmat positiv cu coronavirus luni, în ziua decesului, dar autoritățile spun că a fost testat anterior.

Potrivit surselor HotNews.ro, nici acest bărbat nu se încadra în definiția de caz pentru a fi testat de autorități. El a fost testat într-un târziu, la insistențele medicilor arădeni.

Cel de-al șaptelea deces, după infectarea cu noul coronavirus, în România

Cel de-al șaptelea caz de deces cauzat de noul coronavirus în România este al unui bărbat în vârstă de 65 de ani internat la Spitalul Universitar București. El a fost internat în același salon cu bărbatul de 74 de ani care a murit duminică, după ce a fost transferat de la Spitalul Universitar de Urgență București la Spitalul Victor Babeș și a așteptat patru zile internat în Spitalul Universitar până să fie testat (al doilea deces provocat de coronavirus în România).

Bărbatul a fost testat și confirmat pozitiv sâmbătă, la o zi după ce fusese testat și confirmat pozitiv colegul său de salon de la care se presupune că s-a infectat cu coronavirus.

Cum al doilea român ucis de coronavirus, de la care se presupune că s-a infectat și al șaptelea, a fost testat abia după patru zile de spitalizare, cel mai probabil și colegul său de la salon, care a luat virusul de la el, a fost testat cu întârziere. Mai multe detalii, pe Hotnews.ro.

România va testa mai mulți suspecți de coronavirus. Criteriile de testare s-au schimbat începând de luni. Mai multe detalii, în articolul: S-au schimbat regulile! Cine va fi testat, de acum încolo, de coronavirus? Ce simptome de COVID-19 vor căuta medicii?

Recomandari