Căutare Live

S-au schimbat regulile! Cine va fi testat, de acum încolo, de coronavirus? Ce simptome de COVID-19 vor căuta medicii?

Algoritmul de testare a pacienilor suspecți de coronavirus a fost schimbat.

Cine va fi testat, de acum încolo, de coronavirus?

Profimedia

Noile evoluții ale simptomelor infectării cu coronavirus și modul a modului de transmitere a virusului, au determinat schimbarea algoritmului de testare a pacinților suspecți de COVID-19.

Institutul Naţional de Sănătate (INS) a actualizat, luni, algoritmul. Astfel, testarea se va face doar la recomandarea medicului.

Toate persoanele cu infecţie respiratorie acută severă, care nu au gripă, vor fi testate pentru coronavirus.

Personalul medicalare a avut contact aproapiat cu un bolnav cu COVID-19 va fi, de asemenea, testat.

Prioritizarea testării în ordine descrescătoare a importanţei este următoarea:

1. Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internaţională

2. Contacţi apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate

3. Personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat

4. Cazuri de SARI fără altă etiologie (negativi la testul de gripă), din toate categoriile de varstă şi din toate spitalele

5. Persoane instituţionalizate simptomatice. Potrivit documentului elaborat de Institutul Naţional de Sănătate Publică testarea se face doar la recomandarea medicului, atât în sistemul public, cât şi în cel privat de sănătate.

Citește și
o femeie pozand eticheta prinsa de niste haine
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
fată cu mască de protecție împotriva coronavirusului
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole

Spitalele din România externează toţi pacienţii care nu sunt urgenţe

Internările pentru operaţii şi investigaţii medicale sunt suspendate pentru 14 zile începând de marţi, iar în termen de 48 de ore vor fi externaţi toţi pacienţii care nu sunt urgenţe şi nu necesită obligatoriu îngrijiri medicale, conform deciziei avizate de ministrul de Interne Marcel Vela.

”Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acţiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităţilor sanitare publice şi private. Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Programările și consultațiile se suspendă

De asemenea, se suspendă consultaţiile programate şi programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private. În termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a ordinului, vor fi externaţi toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului, prin introducerea activităţii medicale în regim de ture şi gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Ministerul Apărării anunţă angajări temporare. Ce specialități se caută, în regim de urgență?...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri