Antena Căutare

Așa arată pandemia de coronavirus în România. Suntem într-o etapă critică a răspândirii: „Distanțarea, mai importantă ca niciodată”

270. Este bilanţul deceselor, în acest moment, în România, din cauza coronavirusului. Numărul infectărilor a crescut până la 5.467. Cum am ajuns aici şi cum a evoluat situaţia de la primul caz înregistrat în luna februarie?

Primul caz de infecţie a fost înregistrat în ţara noastră pe 26 februarie. De atunci, in fiecare săptămână, cifrele au fost tot mai mari.

Astfel, dacă în a treia săptămână din martie martie au apărut 371 de cazuri noi, săptămâna aceasta, doar în cinci zile, au fost confirmate peste 1.600 de cazuri noi.

41,1 la sută dintre cazuri sunt rezultatul contactului cu un bolnav venit din Italia, Spania şi Marea Britanie.

În prezent avem 270 de decese. Toți sufereau şi de alte afecţiuni.

Mai mulți bărbați răpuși de COVID-19 decât femei

Vârsta medie a românilor care au murit a fost de 66 de ani şi jumătate. Pe grupe de vârstă, cele mai multe decese, 21%, s-au înregistrat în categoriile de vârstă 70- 80 de ani.

Au fost înregistrate mai multe decese în rândul bărbaţilor: 63,5%.

Toate aceste date i-au făcut pe specialiștii Institutului de Sănătate Publică să tragă concluzia că suntem în faza de transmitere locală, iar respectarea măsurilor de distanţare socială este mai importantantă ca niciodată.

Mai multe informații, în materialul video de mai sus.

„Tai 20 dintre voi până mă prindeţi, javrelor!“. Polițiști amenințați cu un cuțit, în Craiova! Scandal în fața unor copi... Se relaxează măsurile de protecție împotriva coronavirusului înainte de Paște? Premierul Ludovic Orban, declarații în ex...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x