Antena Căutare

Cum facem să citim mai mult, dar și ce cărți trebuie să alegem! Livian Tane ne arată cum

Ştim că există Ziua Internaţională a Cărţii sau Ziua Internaţională a Cititului, ce aţi spune însă ca şi cititorul să fie cumva celebrat, printr-o zi doar a lui? Scriitoarea Liviana Tane a venit cu această idee, într-o Românie care, din păcate, nu prea se mai îndreaptă spre lectură.

Teoretic, 2019 este anul cărţii în ţara noastră şi ar trebui să fie o invitaţie la citit pentru noi toţi. O invitaţie, pe care doar foarte puţini români o onoarează. 13 la sută din populaţie îşi face timp să citească două cărţi pe lună, în vreme ce doar 12 la sută dintre români citesc două cărţi pe săptămână. Suntem, practic, codaşii Uniunii Europene şi la acest capitol. Ca să vă faceţi o idee, cheltuim cam 3 euro, pe an în această direcţie, deci cam 16 lei pe an în această direcţie, în vreme ce ungurii, peste 58 de lei.

Probabil vă regăsiţi des în această situaţie. Dăm, de multe ori, vina pe lipsa de timp pentru. lipsa de lectură. Nu este însă şi cazul Livianei Tane, care şi-a transformat pasiunea pentru cărţi în carieră, şi cariera în business. Citeşte anual 100 de cărţi. Şi ne demonstrează că rutina nu e neapărat un lucru rău. Cum să facem să nu lăsăm cartea din mâna. atât de des?

Partea frumoasă este că povestea s-ar putea să ne captiveze atât de mult, încât să vrem să rămânem şi mai mult în lumea ei. O provocare, mai ales pentru cei mai. tineri cititori. Deşi statisticile arată că şcolarii şi preşcolarii sunt cei mai mari consumatori de carte din ţară, totuşi nu trebuie să uităm că atenţia la vârste fragede se poate pierde la fel de uşor. cum poate fi câştigată.

„Fiul meu mă vede tot timpul citind. Am cătutat un mijloc prin care să îl fac să se apropie mai mult de cărţi, m am gândit să îi fac şi puţină educaţie financiară şi am început să îl plătesc, 10 bani de pagină, la numărul de pagini citite strângea o anumită sumă cu care făcea tot ce voia el”,a spus Liviana Tane.

Scopul scuză mijloacele iar ţinta a fost atinsă. Ideea de lectură l-a prins numaidecât pe David. Cu banii strânşi, îşi cumpără acum. şi mai multe cărţi. Cât despre mama lui. a făcut următorul pas. Liviana Tane vrea acum să bifeze o zi importantă în calendar.

Din SUA, Sorina, copila din Baia de Aramă, le-a transmis un avertisment bizar asistenților maternali care au crescut-o: ... Pericol de explozie într-o localitate din Argeş, după ce o casă folosită ca adăpost pentru mai multe pisici a luat foc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x